www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Kirjaston siirto cittariin (Yleistä keskustelua)

kirj. Ei tuu mitään, 19.06.2018, 12:39

Aloitetaas uusi aihe, Kirjaston siirto:

Avatkaas nyt tätä asiaa koskilaista lukemattomalle ja ilmeisen ymmärtämättömälle. Onko siis niiin että kirjasto meinataan siirtää lopullisesti cittarin yläkertaan? Kenen idea tämä on (viranhaltija/luottamushenkilö jne), ja mitkä puolueet tätä kannattavat, ja mitkä on perustelut.

kirjastorakennus kuitenkin meinataan siis remontoida, mutta mitä sinne tulisi jos kirjasto jää sittarille?

Kertokaa samalla onko mitään järkeä laittaa paljon tilaa vievää kirjastoa vuokratiloihin pysyvästi, kun kaupungilla on kiinteistömassaa liikaakin?

Vuokratila ei voi tulla pitkässä juoksussa edullisemmaksi kuin oma, samoin kun kyseessä on vuokratila, varmasti paine aineiston supistamiseen entisestään on kova.

Tämän täytyy olla demarien idea, koska sivistysyhteiskunnan kulmakiveä, kirjastolaitosta, koitetaan murentaa. On se kyllä melkoisen surkeaa jos kaupugissa ei ole edes kunnon kirjastoa.

Lisäksi sanottakoon että olen alan ammattilaisten työtä seurannut Tampereella, jossa näitä kauppakeskuskirjastoja on viime vuosina perustettu (sivukirjastoina, Metso ei ole onneksi menossa mihinkään) perusteltu. Ne ovat erittäin rauhattomia, koska nuoret tulevat niihin hengaamaan. Kirjastonhoitajan työ on muutunut monin paikoin nuoriso-ohjaajan hommaan, tämä tuskin on tarkoitus meillä pilata pääkirjasto?

Tulee ihan mieleen Vallon koulun poltto, jonka johdosta sitten rakennettiin ilmeisen pysyvät vuokrakontit sassin koulun pihaan, joku voisi laskea paljonko näistä on maksettu vuokraa nyt viime vuosien aikana, tuskin ovat ilmaiseksi siinä olleet. Samalla alueelle josta koulu tuhottiin tehtiin runsaasti pientaloja, ja nyt sitten ilmeisesti taksilla kuskataan oppilaita kauemmas kouluun... Kustannuslaskennan ja elinkaarimallin perään kyselisin tässäkin tapauksessa.

  luettu 2268 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
107439 viestiä 8510 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 9 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 9 vierasta)
Ota yhteyttä!