www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Onnittelut Pälkäneelle, sisukas vastustus toi voiton! (Yleistä keskustelua)

kirj. Pälkäneeltä päin, 02.09.2018, 10:52 @ tuntematon

En minä pyytänyt, sinä luulit/oletit niin.

Lähdet siis siitä oletuksesta että Tampereen kaupungin konsernipankki unohtaisi kaikki tähänastiset velat mikäli yritys päättäisi jatkaa lupahakemusten käsittelyä? Että ennen uutta 350 miljoonan velkaa (mahdollinen rakentaminen) unohdettaisiin vanhat vähän niinkuin hyvän tahdon eleenä. Vähän niinkuin että "No, meni muutama miljoona puuhastellessa".

Vertauksesi konkurssipesää osui naulan kantaan. Tavase Oy on ollut käytännössä jo vuosia konkurssissa, mutta kukaan ei ole sitä siihen hakenut. Ihmetyttää myös verottajan käsitys asiasta koska tässä muutama vuosi sitten putsattiin osakeyhtiörekisteriä ja sen seurauksena kaikki yritykset joiden kahden vuoden yhteenlaskettu tulo oli alle 0-euroa, ilmoitettiin lopetettaviksi. Mutta Tavase Oy elää. Kai ne sitten oli ilmoittanut sen uudelleen rekisteriin. Mene ja tiedä.

Mitä noihin imeytysalueisiin tulee niin:

- Kangasala 1: 25000 kuutiota/vrk
- Kangasala 2: 25000 kuutiota/vrk
- Kangasala 3: 7000 kuutiota/vrk
- Pälkäne 1: 35000 kuutiota/vrk

Luvut ovat peräisin YVA-arvioinnista 2003 jonka jälkeen paikkoja ja alueita on siirrelty ja muuteltu mutta lukuja ei. En tiedä miten teidän koulussa mutta ainakin meillä opetettiin että nollasta positiiviseen päin kasvava luku on aina suurempi mitä kauempana se on nollasta. Voisin siis väittää että Pälkäneen tuotantoalue ei ole se kaikkein pieni.

Ja kyllä tuo aika kultaa muistot. Ei tainnut 20000 kuutiota/vrk osua kohdilleen. Toki sekin määrä olisi ollut TAVASE Oy:n papereiden mukaan mahdollista tuottaa. Mutta 35000kuutiota lähdettiin hakemaan.

Mitä tulee kalleuteen niin tähän asti Pälkäneen tuotantoa on perusteltu julkisesti sillä että se on halvin toteuttaa. Ja on kieltäydytty laskemasta mukaan siirtolinjaa Valkeakoskelle sekä Valkeakosken vedenpuhdistamon uusimista ja käyttömaksuja. On hyvä että ne on nyt lasketut mukaan jolloin siitä on saatu todellisuuspohjaan perustuva arvio: Kallein.


MItä tulee TAVASE-osakaskunnan vedenhintaan niin vielä ei ole ollut näkyvissä että hinta olisi ollut edullisempi osakaskunnille. Päinvastoin, osakaskunnat jotka omistavat osakkeita joutuvat maksamaan perusmaksuna 20%/vuosi osakkeiden hankintahinnasta. Ja sen päälle tulee vielä toimitetun raakaveden hinta, joka joudutaan puhdistamaan paikallisella vesilaitoksella. Että en oikein näe miten veden hinta voisi olla osakkaille halvempi, kun se perusmaksu on olemassa. Ja TAVASE Oy koittaa koko ajan nostaa osakepääomaa miljoonilla, joilloin osakkeiden hinta nousee. Ja sitäkautta vuosimaksu nousee.

Huomasin muuten että koska Valkeakoski on eronnut niin yrityksen nimihän ei enää olisi TAVASE vaan TASE. Tai Kangasala, Urjala ja Lemäpäälä mukaanluettuna uusi nimi voisi olla vaikka KATALEUR. No joo se siitä.

Mutta kaiken kaikkiaan on hienoa että voidaan todeta miten joukosa on voimaa. Ja pitkäjänteinen työ tuottaa tulosta.

  luettu 3188 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108376 viestiä 8578 viestiketjussa, 132 rekisteröitynyttä käyttäjää, 10 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 10 vierasta)
Ota yhteyttä!