www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Ilmastonmuutos – nyt on jo kiire (Valtakunnan politiikka)

kirj. JuX, 02.09.2018, 22:41 @ Pauli Kiuru
Viestiä on muokannut JuX, 02.09.2018, 22:51

Ilmastonmuutos – nyt on jo kiire

Tuskastuttava helle sekä metsäpalot Suomessa ja Ruotsissa havahduttivat monet miettimään ilmastonmuutosta. Se on saattanut aikaisemmin tuntua akateemiselta pohdinnalta, jolla ei ollut yhteyttä omaan elämään eikä Suomen tulevaisuuteen. Maanviljelijöille kesällä koettu kuivuus konkretisoituu sato- ja tulomenetyksinä.

Pentti Linkolan mukaan ihmiskunnalla ei ole enää toivoa (AL 26.8.). Toinen ääripää kiistää ilmastonmuutoksen eräänlaisena salaliittoteoriana. USA irrottautui Pariisin ilmastosopimuksesta viime vuonna Donald Trumpin vaalilupausten mukaisesti. Onneksi osa USA:n osavaltioista ja yrityksistä ottaa ilmastoasiat vakavasti.

On todisteita, että kiristyvä ympäristöohjaus johtaa yritysten voittojen kasvuun uusien innovaatioiden ja markkinoiden myötä. Toki myös päinvastaisia esimerkkejä löytyy. Osalla yrityksistä lainsäädäntömuutokset ja muuttunut kysyntä johtavat liiketoiminnan edellytysten katoamiseen. Tervaa ei kannata enää tuottaa edes yhteiskunnan tuella, koska puiset purjelaivat on korvattu metallilla. Toimintaympäristön muuttuessa katse on suunnattava tulevaisuuteen.

Pääsääntöisesti kiristyvä ympäristöohjaus ei ole laskenut kansantalouksien tuottavuutta ja kilpailukykyä. Edelläkävijät ja rohkeat uudistajat luovat uudet markkinat ja työpaikat, jotka ovat myös ympäristön kannalta kestäviä. Hyvä esimerkki Pirkanmaalta on Nokian kaupungin ECO3 -yritysaluehanke. Kaupunki on myös ottanut käyttöön uusia ajoneuvoja, jotka voivat käyttää alueella jatkossa tuotettavaa biokaasua.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä julkisti kesäkokouksessaan Oulussa keskustelunavauksen ympäristöpolitiikasta. Se rakentuu kolmen vastuualueen ympärille: vastuu vesistöistä, ilmastosta ja luonnon monimuotoisuudesta. Tahtotila on nyt puolueessa ympäristömyönteisempi kuin koskaan. Pirkanmaan näkökulmasta lisäraiteen ja tunnin junayhteyden saaminen Tampereelta Helsinkiin on helppo perustella myös ympäristösyillä.


Pauli Kiuru
Kansanedustaja
Kokoomuksen valiokuntavastaava ympäristövaliokunnassa

Kuten Pauli tiedät, tämä Pariisin sopimus on vain mallia "ryhdytään pyrkimään", eli ei oikeastaan yhtään mitään. Lisäksi Trump pyyhki sopimuksella ahteriaan. Olen aika lailla taipuvainen uskomaan skeptistä Pentti Linkolaa. Kokoomuksen tahi minkä hyvänsä puolueen tahtotila on aika lailla nolla-pilkku-nolla-jotain suuressa kuvassa. Jos Kiina, USA ja Venäjä ovat vain lähtökuopissa, peli on jo menetetty. Maailma hukkuu turhaan roinaan ja erityisesti muoviin. Sitä on kuulemma jo Euroopan mantereen kokoinen lautta Tyynessä Meressä.

  luettu 2972 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108376 viestiä 8578 viestiketjussa, 132 rekisteröitynyttä käyttäjää, 10 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 10 vierasta)
Ota yhteyttä!