www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Ilmastonmuutos – nyt on jo kiire (Valtakunnan politiikka)

kirj. KMS, 03.09.2018, 22:53 @ Pauli Kiuru

Vaalit lähestyy. Huoli ilmastomuutoksesta on noussut jälleen kokoomuksen agendalle. Äänestäjiä kosiskeleva retoriikka on samaa härskiä tasoa kuin viime vaalien alla kokoomuksen slogan: "koulutuksesta ei leikata". Ja heti, kun oikeistohallitus oli kasattu, koulutuksesta alttiin leikata ja rajusti, miljardeittain.

No, mitä kokoomus on tehnyt hallituksessa ympäristön suojelun hyväksi?
Ei mitään, päinvastoin. Kokoomus on:

"Puolue, jonka ympäristöministeri Grahn-Laasosen ainoa saavutus ministerinä oli ajaa alas soidensuojelun viisi vuotta valmisteltu valtakunnallinen ohjelma. Vuosien asiantuntijatyö hukattiin poliittisen pelin takia. Arvokkaalla suoluonnolla on kiire tulla pelastetuksi.

Puolue, joka on tässä hallituksessa suojellut ilmastolle haitallisia fossiilisen polttoaineen tukia, luonut uuden saastutustuen juuri estämään päästökaupan ilmastotehokkuutta (päästökauppakompensaatio) ja lisännyt esimerkiksi turpeenpolton ja kaivosten verotukia!

Itämerta ja metsiäkin kokoomus haluaisi nyt suojella, vaikka tässä hallituksessa ovat leikanneet merentutkimuksen rahoitusta neljänneksellä ja metsien suojelurahoja yli puolella! Ympäristökasvatus on nyt kokoomuksesta tärkeää, vaikka sen rahoitusta he ovat leikanneet viidenneksellä."

Ei kovin uskottavaa ympäristöpolitiikkaa kokoomukselta. Se tekojen ja puheiden välinen ristiriita! Mitä Soini sanoikaan samankokoisen lippalakin sovittamisesta melonille ja omenalle? Pauli, ei se vaan onnistu.

  luettu 2675 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
107979 viestiä 8542 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 8 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 8 vierasta)
Ota yhteyttä!