www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Ylen A-studio: homekoulut (Yleistä keskustelua)

kirj. Rane, 14.09.2018, 00:58 @ Miksa

Vallon koulun suurin ongelma tosiaan oli puurakenteet kellarissa. Hirsikehikko näytti olevan hyvässä kunnossa, mutta ei sillä juuri ole arvoa jos käytännössä koko kellarikerros on mikrobivaurioitunut. Muutoinkin rakennuksen ylläpitoa oli laiminlyöty ja remontteja tehty vailla tietoa kuinka tuon aikakauden rakennuksen kanssa pitää toimia. Kellarikerrosta yritettiin myös syhteellisen isolla rahalla kunnostaa niin tyypilliseen tapaan eli todettiin puurakenteen olevan lahoa luullen että syy on siinä vaikka ongelman lähde on paljon syvemmällä. Korjaus oli kuitenkin tuhoontuomittu koska kellarin ulkopuolelle ei tehty remonttia.

Sinänsä koulu oli jo aika kunnioitetavassa iässä johon monikaan nykykoulu ei tule pääsemään jos rakennustapaa ei tulla radikaalisti muuttamaan. Sanoisin että koulun aika oli mennä. Olisi ollut jo ennen viimeisintä vasurilla tehtyä kunnostusta.

Jos koulu olisi haluttu säästää olisi siihen pitänyt laittaa rahaa melkolailla joten mielekkäämpää olisi ollut tehdä uusi hirsikoulu.

  luettu 1569 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108376 viestiä 8578 viestiketjussa, 132 rekisteröitynyttä käyttäjää, 9 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 9 vierasta)
Ota yhteyttä!