www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Ylen A-studio: homekoulut (Yleistä keskustelua)

kirj. Rane, 14.09.2018, 12:33 @ Rak. Mest.

Koneellisen ilmanvaihdon tarve juontaa juurensa aikaan jolloin alettiin korjaamaan ongelmaa joka aiheutui kun alettiin käyttämään mineraalivilloja. Mineraalivilloja alettiin suojelemaan muovilla ja lopulta oltiin tilateessa jossa ilmanvaihto oli pakko muuttaa koneelliseksi. Ensin poisto koneellistettiin ja lopulta myös tuloilma jotta pystyttiin hyödyntämään poistoista talteenotettu energia.

Viimeisin muoti on nollaenergia talo jossa rakenteet ovat liioitellun paksuja jotta lämmityskulu olisi mahdollisimman pieni. Kannattaisi kuitenkin muistaa, että sillä rakenteen läpi hukkaan menevällä lämmöllä on tarkoituksensa. Se nimittäin lopulta pitää rakenteen kuivana.

Raknennusmääräyksissä EU-vaatimukset näyttelee liian suurta roolia. Lämpimillä alueilla ei ymmärretä pohjolan ertyistarpeita. Alueellisuus pitäisi ehdottomasti tuoda paremmin esille. Tähän kun vielä yhdistetään maan tapa jossa kaikki määräykset (typerätkin) otetaan kirjaimellisesti ja ollaan ensimmäisten joukossa toteuttamassa niin ollaan tilanteessa mikä se nyt on.

  luettu 1543 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108376 viestiä 8578 viestiketjussa, 132 rekisteröitynyttä käyttäjää, 11 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 11 vierasta)
Ota yhteyttä!