www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Pauli Kiuru. Halvensi naisen (Yleistä keskustelua)

kirj. KMS, 23.09.2018, 00:03 @ tuntematon

Istuvat kansanedustajat on valittu edellisissä vaaleissa, ei niissä seuraavissa. Saivatte ihan riittävän paljon ääniä.

Tuo pitää paikkansa.

Kansanedustajien enemmistö voi valita millaisen hallituksen lystää, eli demokratia pelaa ihan hyvästi. Ensi keväänä voimme taas valita ja persut voi valittaa.

Demokratian sateenvarjon alla majailee demokratioita moneen junaan. On venäläistä demokratiaa, jossa oligarkit hallitsevat, on USAlaista demokratiaa, dollari ja ääni demokratiaa, jossa banksterit ja miljardöörit hallitsevat ja presidentiksi voidaan valita vähemmän ääniä saanut, ja jossa presidentiksi voidaan valita jopa Donald Trump. Sitten on tämä suomalainen demokratia, joka on amerikkalaistyylistä Hyväveli-järjestelmään kietoutunutta vallankäyttöä. Kaikkia edellämainittuja järjestelmiä kutsutaan demokratioiksi, joissa vaaleilla valitaan parlamentin jäsenet.

Domokratian toimivuuden arvioiti edellyttää yhteiskunnallisen vallankäytön analyysiä, ei vain tyhjien jargonien heittelyä äänestysoikeudesta ja vaikutusmahdollisuuksista.

Perjantain äänestyksessä kyse oli hallituksen pystyssä pysymisestä keinolla millä hyvänsä. Siinä ei tyylipisteitä kerätä, kun isot pojat käyttävät valtaa, ja "demokratia toimii(sic)".

Näin Saku Timonen kiteyttää eduskunnassa käydyn arvottoman näytelmän:

"Arvoilla, sananvapaudella ja uskonnolla ei ollut mitään tekemistä koko asian kanssa. Koko arvoton näytelmä perustuu syksyn 2015 lehmänkauppoihin, jolloin kokoomus sai terveydenhuollon markkinamallin ja keskusta maakuntahallinnon. Tämä sote- ja maakuntauudistuksen nimellä kulkeva jättihanke antaa terveydenhuollon yksityisten suuryritysten temmellyskentäksi verovaroin, ja keskusta saa vallan maakuntahallinossa. Raha ja valta puhuvat, ja ne sitä äänestysnappiakin eilen painoivat.

Kansanedustajat olivat vain niiden käskyläisiä. Ikävä vain, että he eivät myönnä sitä edes itselleen. Osa heistä ei edes ymmärrä olevansa vain tahdoton käskyläinen."

Vielä persuista voisi todetta, että puolueen kannatus vähintään puolittuu seuraavissa vaaleissa ja siniset häviävät kokonaan "mustaan aukkoon". Perjantain äänestyksessäkin kaikki persut äänestivät tyhjää, joka hyvin kuvastaa heidän poliittista tietämystään. Ainoastaan maahanmuutosta vouhotetaan, mutta muu poliittisen tiedon taso on perjantain äänestyksen mukaista - tyhjää.

Tässä vielä Pekka Siikalan näkemys suomalaisesta demokratiasta:

http://pekkasiikala11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261377-demokratian-tappotalkoot-lakkautetaan-eduskunta

  luettu 1433 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108397 viestiä 8579 viestiketjussa, 132 rekisteröitynyttä käyttäjää, 2 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 2 vierasta)
Ota yhteyttä!