www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Oikeuskanslerin moitteet aiheellisia - hallitus saa jatkaa (Yleistä keskustelua)

kirj. KMS, 24.09.2018, 18:07 @ Pauli Kiuru

Nyt on ensiksi syytä täsmentää/korjata edellisessä kommentissani esittämääni näkemystä, että "äänestyksessä oli kyse hallituksen pystyssä pysymisestä".

Täsmällisesti ottaen ei ollut, vaan äänestys käytiin Soinin luottamuksesta ulkoministerinä. Ja vain siitä. Soinin luottamuksen puolesta (Jaa) tai sitten vastaan (Ei). Pauli äänesti Jaa.

Kyllähän siniset uhkasivat hallituksesta lähdöllä, jos Soini olisi joutunut lähtemään. Mutta tuohan oli vain normaalia poliittista liturgiaa ja uhkailua, josta perjantaina ei kuitenkaan äänestetty.

Tuskin Soinin lähdöstäkään, sinisten uhosta huolimatta, muuta olisi seurannut kuin ministerin vaihdos. Sen verran innolla sinisten(kin) ministerit hillotolpasta kiinni pitävät.

No miksi epäluottamusta Soinille?

Siksi, että Soini oli ulkoministerin ominaisuudessa julistanut Suomen virallisen kannan vastaisesti abortinvastaisia mielipiteitään.

Todetaan nyt vielä, että jokaisella on sananvapaus ja oikeus mielipiteisiinsä, mutta valtioneuvoston jäsenenä ulkoministerin tulee edustaa Suomen virallista kantaa.

Muistamme, kuinka Soini osallistui vierailullaan abortinvastustajien iltahartauteen Kanadassa ja edelleen jatkoi abortinvastaista hehkutustaan blogissaan, jossa hän vuolaasti ylisti Argentiinaa, kun Argentiinan senaatti oli hylännyt lakiesityksen, joka olisi laillistanut abortin.

Kansanedustajat äänestivät siis Soinin luottamuksesta edellämainituista syistä. Näin eduskunnan enemmistö, Pauli Kiuru mukaan lukien, hyväksyi Soinin toimimisen ulkoministerinä Suomen virallisen kannan vastaisesti.

On aivan turha mennä oikeuskanslerin selän taakse tai spekuloida hallituksen kaatumisella, koska siitä ei edes äänestetty.

Miten on Pauli sen selkärangan kanssa? Äänestyksen perusteella sinä tunnut hyväksyvän myös Soinin abortinvastaiset kannat?

  luettu 1369 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108393 viestiä 8578 viestiketjussa, 132 rekisteröitynyttä käyttäjää, 2 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 2 vierasta)
Ota yhteyttä!