www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Pohjavesitutkimukset aiheuttavat vaaraa (Yleistä keskustelua)

kirj. Pohjalaanen, 26.09.2018, 09:43

Kurikka lehden 25.9.2018 uutisessa todetaan, että
- "Joen pengeralueella on havaittu maassa halkeamia, ja kohta on pahimmassa tapauksessa vaarassa sortua jokeen."

- " Tilanteen taustalla ovat alueella tehdyt maaperä- ja pohjavesitutkimukset, joissa on porattu koereikiä kallioon asti. Geologian tutkimuskeskuksen erikoistutkijan Niko Putkisen mukaan maasta purkautunut vesi on vienyt saven kuivakuorikerroksen alta maamassoja, mikä on aiheuttanut maan painuman ja halkeamat."

- "Tilanteesta tiedotetaan lähiviikkoina uudelleen, kun maaperän pintaosan tilanne tunnetaan paremmin."


Olikos se niin, että Tavase suunnittelee Pälkäneellä imeytysalueitaan aivan Keiniänrannan penkereen yläpuolelle? Miten alueella oleville taloille kävisi jos tekopohjavesilaitos rakennettaisiin suunnitellun mukaisesti?
Saamani tiedon mukaan alueella käsiteltäisiin tuhansia kuutioita vettä vuorokaudessa. Rinteeseen ja alueen halki vievän tien viereen porattaisiin lukuisia imeytys- ja ottokaivoja sekä suojaimeytyskaivoja vain muutamien kymmenien metrien päähän rinteestä. Samaiselle alueelle suunniteltiin veden virtauksen kääntämistä luonnollisen virtaaman vastaiseksi.

Kurikassa tutkijat eivät tiedostaneet vaaraa. Jo tutkimukset aiheuttivat vaaran. Tavase olisi valmis losottamaan tuhansia kuutioita vettä Keiniänrannan yläpuolelle tuntematta alueen rakennetta.

TEMU tutkimuksen johtaja professori (nimeä en nyt muista) on todennut että tekopohjavesilaitosta ei pidä rakentaa asutun alueen lähelle.
Kurikan tapauskin on osoituksena siitä että, hankkeen epävarmuuksista johtuva vastustus Pälkäneellä on ollut perusteltua.

  luettu 1554 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108397 viestiä 8579 viestiketjussa, 132 rekisteröitynyttä käyttäjää, 2 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 2 vierasta)
Ota yhteyttä!