www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Unelmoijat (Yleistä keskustelua)

kirj. JuX, 28.09.2018, 21:18 @ Pälkäneeltä päin

Jaa jaa.. EU:n menestystarinaa... Minä nyt en ainakaan Suomen eurossaolon aikana ole nähnyt kuin koko ajan kurjistuvaa tarinaa. Pankit ja valtiot ovat velkaa enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Työttömyys ja rikollisuus ovat kasvaneet huimasti.

Tuo teoria onkin Pälkäneeltä päin, että työttömyys on EUn vika. Eiköhän tuo kuitenkin liity jotenkin teknologian kehitykseen ja avoimeen maailmanmarkkinaan. Jokainen järjellä ajatteleva tajuaa, että EUn ulkopuolelle jääminen olisi tiennyt vientimarkkinan ja siten hyvinvoinnin nopeaan alasajoon.

käteenjäävän rahanostovoima on murto-osa aikaisemmasta jne.

Uskomatonta juttua. Vuonna 1966 ruokaan meni kotitalouksilta n. 40 prosenttia käytettävistä olevista tuloista, vuonna 2016 n. 17 %. Palkkakehitys mukaan laskettuna uuden auton hinta on laskenut 57 % vuodesta 1986. Pälkäneellä päin vetelee mutua eikä ilmeisesti seuraa aikaansa.


Mutta, halpaa tavaraa on nurkat väärällään ja sitä voi tilata Kiinasta lisää. Lentomatkustelu (joka on yksi saastuttavimmista liikkumismuodoista) on halventunut ja alkoholiakin saa naapurivaltioista Suomea edullisemmin. Tietysti näillä mitattuna tilanne on parantunut.

Voi voi, Kiina on yksi maailmantalouden vetureista eikä sitä Trumpin tullit heilauta. Voi napsahtaa kaupan esteiden teko pahasti omaan nilkkaan pidemmällä juoksulla. Aika moni hyödyke on kyllä nykyään made in China ja niitä ei muualla ehkä enää tehdäkään. Matkailu avartaa ja Pälkäneeltäkin pääsee jopa muuallekin kuin Saksaan. Kaipa sekin on hyvä, että viinaksia saa edullisemmin, muutoin keiteltäisiin itse, kuten ennen.


Kun tiedetään mitä sosialismi tarkoittaa ja siihen kytketään "kansallinen" niin paljonkos se eroaa esim. SDP:stä?

Luultavasti siten, että vihreiden lippujen heiluttelu tuomioistuinten päätösten jälkeen on pikkuisen hankalampaa?

  luettu 1214 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
107369 viestiä 8506 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 7 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 7 vierasta)
Ota yhteyttä!