www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Irtisanomislaki (Yleistä keskustelua)

kirj. KMS, 03.10.2018, 01:33 @ Ihmettelijä

Entinen Voikkaan luottamusmies Lindström on lähtenyt herrojen kanssa marjaan. Isojen poikien sätkynukke, aito per*eennuolija, totaisi Maakansa.

Lindströmillä (ex-oikeusministeri) on myös perustuslaki pahasti hakusessa. Lakiesitys on työntekijöitä eriarvoistava ja perustuslain vastainen.

Perustuslain 6.1 §:n mukaan ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä ja heitä on kohdeltava samanlaisissa tilanteissa yhtäläisesti. Säännökseen sisältyy mielivallan kielto ja vaatimus samanlaisesta kohtelusta samanlaisissa tapauksissa.

Perustuslain 6.2 §:n syrjintäkieltosäännös täydentää yleistä yhdenvertaisuusperiaatetta kieltämällä ihmisten asettamisen eri asemaan ilman hyväksyttävää perustetta sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

Mutta eihän tämä ole ensimmäinen kerta, kun Sipilän oikeistohallitus törmää perustuslakiin. Tuntuu olevan enemmänkin sääntö kuin poikkeus.

On täysin selvää, että tällainen "pärstäkerroin"laki ei lisää myöskään työllisyyttä. Se lisää vain pelkoa, epävakaisuutta ja riitaa mikroyrityksissä.

Työntekijöitä voidaan potkia yrityksistä tekaistuin syin(pärstäkertoimen perusteella) ja työntekijä saa vielä karenssin läksiäisiksi. Myös "liian" hyväpalkkainen työntekijä voi olla rasite, kun orjatyövoimaa on portin takana.

Kannattaa muistaa, että työnantajalla on mahdollisuus jo nyt sanoa työntekijä helposti irti, jos työ ei maita.

Ja uutta työntekijää palkatessa sopimuksessa on yleensä 6 kuukauden koeaika. Eiköhän tuossa ajassa jo opi työntekijänsä tuntemaan. Jotainhan sentään tulee edellyttää työnantajaltakin.

Eikä kaikkea yritysriskiä voi sosialisoidakaan, vaikka useiden miljardien vuotisista yritystuista hallitus ei halunnut leikata euroakaan, päinvastoin.

Täytyy vielä todeta, että hallitus on typerällä toiminnallaan (jälleen kerran) aiheuttamassa kalliin konfliktin. Hallituksen tulisi ottaa järki käteen ja vetää täysin turha ja tarpeeton lakiesitys mahdollisimman pian pois.

  luettu 1244 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
107381 viestiä 8506 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 6 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 6 vierasta)
Ota yhteyttä!