www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Irtisanomislaki (Yleistä keskustelua)

kirj. KMS, 05.10.2018, 20:14 @ Pälkäneeltä päin

Isossa kuvassa Suomen oikeistohallituksen ja viime kädessä EK:n toimenpiteet ja tavoitteet ovat osa jo vuosikymmeniä jatkunutta, uusliberalistiseen ideologiaan perustuvaa, globaalia kapitalismia. Myös EU on vahvasti nykyisessä muodossaan osa samaa kehitystä, kapitalistisen pääoman kasausprosessia.

Kun nykyinen, vahvasti uusiutumattomia energialähteitä käyttävä, fossiilikapitalismin kone on alkanut yskiä pääoman kasausprosessissaan ja reaaliset tuotot ovat hiipuneet, niin tuottojen maksimoimiseksi on keksitty finanssikapitalismin ihmeellinen maailma, sen fiktiivinen todellisuus, jonka keinottelutot maksaa kuitenkin aina tavallinen duunari hartiapankillaan.

Mutta eihän tämä kapitalismi kiveen kirjoitettu, taivaasta tullut Jumalan sana ole, vaan ihmisten luoma, ahneudesta voimavaransa ammentava järjestelmä, jota vallanpitäjät (kapitalistit, banksterit, johtavat poliitikot) ahneudellaan pönkittävät omaa valtaansa maksimoidakseen.

Ja ihmisten toimenpitein järjestelmää voidaan myös muuttaa, joko "synnyttäen" parempaa kapitalismia tai jopa kapitalismia parempaa.


EK:n ja hallituksen pyrkimyksenä on, puhtaasti uusliberalistisen ideologian mukaisesti, ay-liiken alasajo.

Kapitalistien etujärjestö EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies on esittänyt EK:n kannan lakko-oikeuden rajaamiseksi: "Lakot työajan ulkopuolella tapahtuviksi".

Hohhoijaa. Tämän tason ajattelua EK:ssa! Eräs kommentoija totesikin osuvasti: "Tuollaista lausuu EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies ja kyseinen taktinen nero kuittaa kuukaudessa + 35 000 euroa!"

Lukekaapa Martti Asikaisen blogi kommentteineen!

http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262075-ek-esittaa-lakko-oikeuden-rajaamista-lakot-tyoajan-ulkopuolella-tapahtuviksi

Hajoita ja hallitse pätee edelleen. Tässä Saku Timosen juttu asiasta. Kannatta lukea.

https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2018/10/04/hajoita-ja-hallitse/

  luettu 1347 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108393 viestiä 8578 viestiketjussa, 132 rekisteröitynyttä käyttäjää, 7 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 7 vierasta)
Ota yhteyttä!