www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Kirkollista tietoa? (Yleistä keskustelua)

kirj. JuX, 07.10.2018, 19:47 @ Entinen seurakuntalainen

Kaikki tämähän juontaa juurensa rahasta tai paremmin sen puutteesta. Rahan puute taas on oire kirkon toiminnasta jota monikaan ei hyväksy (eronneet) Jatkuvasti vähenevät varat syötetään mielummin kehitysapuun ja islamisaation tukemiseen.

Tietosi on osin mutua. Evlut seurakuntiin kuuluu edelleen 71% väestöstä, 3,9 miljoonaa kansalaista. Kristinuskon (Evlut, ortodoksi, muut lahkot) ulkopuolisia uskovia on alle prosentti väestöstä, ml. Islam.

Tässä tilanteessa on jostain tingittävä ja ensimmäisenä on listalla kirkon kiinteistöt. Kirkon purku on veroa maksavassa jäsenistössä puolestaan niin iso juttu, että se aiheuttaa entisestään katoa jäsenistössä ja näin ollen taas pitää jostain tinkiä.

Päätös purkamisesta on jo tehty kirkkovaltuustossa lähes yksimielisesti.
Miksi pitäisi pitää pystyssä lähes käyttämätöntä, tyhjillään olevaa tilaa?
Järkevä päätös, mieluummin rahat toimintaan.

Käytännössä tinkiminen tulee tapahtumaan oman jäsenistön eduista koska edellämainituista pohjattomista kaivoista tinkiminen ei ole suvaittavaa. Tullemme vielä näkemään päivän jona evankelis-luterilainen kirkko tulee katoamaan ja muut uskonnot ottavat valtionkirkon paikan.

Suomalaiset ovat pääosin kristittyjä, uskovia tai ns. tapakristittyjä.
Tyhjät seurakuntien tilat ovat ongelma joka puolella. Eroon vaan niistä ja varat järkevään toimintaan. Kirkko tekee paljon hyvää, lapset nuoret ja myös aikuiset sekä vanhukset kohderyhminä.

  luettu 1610 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
107381 viestiä 8506 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 13 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 13 vierasta)
Ota yhteyttä!