www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Kirkollista tietoa? (Yleistä keskustelua)

kirj. JuX, 08.10.2018, 17:53 @ Isojussi

Olen ollut viimeiset kahdeksan vuotta seurakunnan luottamuselimissä mukana - ensin neljä vuotta kirkkovaaltuustossa ja nyt lähes neljä vuotta sekä kirkkovaltuuston että -neuvoston ensimmäisenä varajäsenenä.

Koko tuon ajan on haettu hartiavoimin ratkaisuia sille, miten kirkko voitaisiin säilyttää. Tietoa on - vaikka joku muu toisin väittää - ollut ja hankittu riittävästi. Jokainen, joka päätöksentekoon on osallistunut, olisi halunnut kirkon säilyttää, mutta jossain vaiheessa on vaan otettava järki käteen ja pistettävä asiat tärkeysjärjesatykseen.

Riippumatta siitä, menisikö kirkon kunnostukseen enemmän vai vähemmän miljoonia, se tarkoittaisi joka tapauksessa seurakunnan henkilöstön ja toimintojen karsimista. Varsinkin, kun huomioidaan huomattavat ylläpitokustannukset.

Vaikka tietyt tahot ottavat mielellään esille kirkon jäsenkadon, on jotain tehty oikeinkin: rippileireille ja -kouluihin osallistuu enemmän nuoria, seurakunnan jäsenistössä rippikouluikäisiä.

Samaan aikaan saamme lukea lehdistä nuorten hädästä Tästä hyvänä esimerkkinä Joni Kumlanderin mielipidekirjoitus tai Päivi isomäen haastattelu. Tai kaikenikäisten hädästä esim Greentechin loppumisen yhteydessä.

Seurakunnalla ei yksinkertaisesti ole varaa tuhlata rahaa ihmisten sijasta betoniin. Nyt on seurakunnan strategiankin mukaisesti satsattava ihmisiin ja heidän kohtaamiseensa.

Tulevien eduskuntavaalien tuloksesta riippumatta hewikompien asema ei tässä yhteiskunnassa tule vähään aikaan paranemaan.

Loppupelissä kirkko ei ole rakennus eikä seurakunnassa ole seiniä.

Asiaa, nyt "tosiuskovainen" pienryhmä meluaa asiasta Aamulehdessä, Seurassa ja kohta varmaan Seiskassa on näitä vastustavia juttuja.
Käsittääkseni Jumala ei rakasta seiniä, oli uskonto sitten mikä hyvänsä?
Jos haluavat kirkon säilyttää, keräys pystyyn vaan. Tosin tuskin siihen paljon rahaa kerättyä saadaan.
Jokainen asiaa ymmärtävä tajuaa, kuinka paljon tuollainen hukkakuutioiden symboli kuluttaa energiaa ja fyrkkaa vuodessa. Nyt kannattaa mennä ottamaan rakennuksesta valokuva huussin seinälle, kun se vielä on pystyssä.

  luettu 1564 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
107369 viestiä 8506 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 10 verkossa (1 rekisteröitynyttä, 9 vierasta)
Ota yhteyttä!