www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Kirkollista tietoa? (Yleistä keskustelua)

kirj. KMS, 11.10.2018, 00:08 @ Isojussi

Kunnostukseen ja sen jälkeen ylläpitoon menevät miljoonat tarvitaan paljon, paljon tärkeämpään: seurakunnan toimintaan.

Aivan. Kysehän on pelkästään rahasta ja sen riittävyydestä. Uskonnolla ja uskolla ei purkupäätöksessä ole mitään tekemistä.

Kirkot ja yleensä instituutiot eivät ole uskoon tulemisen, uskomisen tai uskonsa julistamisen edellytyksenä. Jumalaa voi rukoilla ja hartautta pitää vaikkapa päivittäin kotonaan. Eiköhän Jumala kuule, jos on kuullakseen. Ei siinä suuria "temppeleitä" tarvita. Ja kyllähän niitäkin on riittämiin.

Kirkkovaltuuston päätös turvata seurakunnan toimintoja ja henkilökunnan työpaikkoja on inhimillinen ja yhteisöllinen teko sekä hyvin poikkeuksellinen, varsinkin näinä yltiöitsekkyyden ja röyhken omaneduntavoittelun aikoina.

Ja kun kyse on rahasta, niin rahallahan tämäkin ongelma (lue: haaste) on ratkaistavissa. Tuskin kirkollisveron nosto kuitenkaan menee läpi tavallisten uskovaisten keskuudessa, joten keräys vain pystyyn kirkon säilyttämistä kannattavien keskuudessa. Eiköhän sieltä joukosta löydy joitain "tosiuskovaisia" mesenaatteja (ainakin lehtikirjoittelujen perusteella), joilla ei pikkurahasta ole kiinni. Kaiketi samat tahot Juuson "pään" kiven kylkeenkin organisoi.

Haastetta kylläkin riittää, sillä muutaman kirkon kunnostamiseen tarvittavan miljoonan lisäksi vielä vuotuiset ylläpitokustannuksetkin tulee kattaa.

Joskus kannatetaan purkua, hajottamista ja maan leikkauksia hinnalla millä hyvänsä, kun taas joskus se tuntuu olevan ylitsepääsemätöntä. Miksiköhän?

  luettu 1964 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108393 viestiä 8578 viestiketjussa, 132 rekisteröitynyttä käyttäjää, 5 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 5 vierasta)
Ota yhteyttä!