www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Valuttakursseja (Talous ja raha)

kirj. JuX, 17.10.2018, 21:09 @ Pälkäneeltä päin

Katsotaampa hieman eri valuuttojen kursseja, vaikka suhteessa euroon, Suomen markkaa kun ei enää ole:

https://www.ratesfx.com/rates/rate-eur.fi.html

Mitä tuosta voidaan huomata? Naapurimaamme tekevät meillä parempikatteista kauppaa kuin aikaisemmin, eli siis me maksamme ulkomaalaisista tuotteistamme "ylihintaa".

Näinköhän Pälkäneellä logiikka pettää? Mikäli esimerkiksi Ruotsin kruunun arvo on laskenut suhteessa euroon, voimme ostaa huokeammalla sieltä? Tosin kaikki kv yritykset Ruotsissa käyttävät euroja.

Mutta se mikä alunperin kiinnitti huomioni oli se että Turkin inflaatio oli jossain vaiheessa 25% pelkästään tämän vuoden puolella. Rahan arvon laskusta uutisoitiin elokuun alkupuolella, mutta harva huomioi kun keli oli vielä kesäisen lämmin.

Nyt kun katsotaan esim. 3v aikajaksolla tapahtunutta muutosta liiran arvossa niin mitä siitä voidaan sanoa? Varmasti osanta arvoon on "kauppasodalla" mutta miten se vaikuttaa turkkilaisten arkeen? Veikkaan että jatkossa yhä useampi lähtee etsimään onneaan lännestä, euroopasta. Jos vaikka vain 10% väestöstä niin sehän tekisi...

Kauppasodalla ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Liiran luisu alkoi Turkin "vallankaappauksesta". Markkina ei usko Erdoganiin eikä diktatuuriin. Nyt luulisi kodinelektroniikan olevan halpaa, sitähän Turkissa tehdään ja paljon samoin kuin "valkoista linjaa", eli pesukoneita, jääkaappeja jne.

Kauppasodasta sen verran, että tänään Kauppalehdessä Fordin pääjohtaja totesi n. 24000 työpaikan olevan vaarassa Trumpin terästullien takia.
Kun aikaa kuluu, kaikki kärsivät Suomi mukaan lukien. Kauppasodassa ei ole voittajia.

  luettu 1823 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108005 viestiä 8545 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 6 verkossa (1 rekisteröitynyttä, 5 vierasta)
Ota yhteyttä!