www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Poliittista teatteria (Valtakunnan politiikka)

kirj. KMS, 20.10.2018, 00:44 @ Sepi

Miksi verosuunnitteluun ei puututa kun olisi vähän tärkeämpi asia? eli siis jos suunnitelmallinen veronkierto kriminalisoitaisiin suomeen jäisi arvioiden mukaan noin 40 miljardia enemmän rahaa. Nyt ne menee vähentämättömänä ahneiden ulkomaisten sijoittajien taskuun, jos lasketaan pelkästään yksityisten henkilöiden sähkönkäyttö niin carunan kataisen sekä kokoomuksen takia suomesta virtaa 4.6 miljardia euroa ulkomaille, tämä siis ennen kuin lasketaan yrityksien sähkölaskut

Miksiköhän ei? Taitaa olla eduskunnan tehtävä puuttua verosuunnitteluun ja veronkiertoon, mutta kun eduskunnan porvarienemmistö pitää huolta omistaan.

Kannattaa muistaa, että eduskunnassa on ollut porvarienemmistö jo vuodesta 1970 lähtien. Siis 48 vuotta.

Kokoomus on ollut hallituksessa pää- tai valtiovarainministeripuolueena vuodesta 1987 lähtien yhtä vaalikautta lukuunottamatta (Jäätteenmäki/Vanhanen I, 2003-2007). Siis 27 vuotta.

Ja jälki on sen mukaista.

Tuloerot ja eriarvoisuus ovat kasvaneet, työttömyys lisääntynyt ja pitkäaikaistyöttömyys vakiintunut hälyttävän korkealle tasolle, valtion velka paisunut, valtion omaisuus pistetty lihoiksi suurelta osin (Sipilä:"tase töihin"(sic!)) ja usein huonolla hinnalla, ulkoistettu ja yksityistetty, yritysveroja kevennetty ja ruhtinaallisia (13 miljardia, 2018) osinkoja jaettu, joista osa vielä täysin verottomana jne...

Samalla köyhiä kyykytetään, rangaistaan, kurjistetaan, valvotaan ja kontrolloidaan. Kikyä, aktiivimalli-ykköstä ja -kakkosta, irtisanomis-, tietosuoja-/"kyttäys"lakia jne...pukkaa. Eläkkeitä leikataan ja indeksijäädytetään.

Kannattaa edelleen muistaa, että Esko Ahon porvarihallitus (1991-1995, valtiovarainministeri Iiro Viinanen) eriytti pääomaveron ja tuloveron. Tuolla päätöksellä lyötiin lukkoon päämomatulonsaajille suuri veroale ja tuloerot ampaisivat reippaaseen kasvuun. Ja listaamattomien yritysten pääomatuloista suuri osa on edelleenkin verosta vapaata. Kunnallisveroahan pääomatuloista ei makseta edelleenkään.

Muistamme myös kuinka Sipilän oikeistohallitus ajoi viime vuonna läpi hallintarekisterilain, joka vain helpotti veronkiertoa. Kaveria/"Veljiä" ei edelleenkään jätetty.

Ja juurihan alkuvuodesta Pekkarisen työryhmä totesi, että euroakaan ei leikata yritystuista! Ei euroakaan 8 miljardin euron vuotuisista yritystuista, joista 1,3 miljardia on suoria tukia, 1 miljardi maataloustukea ja loput verotukia ja -huojennuksia. Ei siis senttiäkään Pekkarisen porukka todennut maksettavan liikaa yritystukia, päinvastoin, niitä lisätään!

Näin Sipilän, Orpon oikeistohallitus, takuumiehenään tietenkin Timo Soini, toteuttaa uusliberalistista oikeistopolitiikkaa sisäisin devalvaatioin ja pistämällä "tase töihin", jotta veroparatiiseissa riittäisi asiakkaita.

  luettu 2102 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
107980 viestiä 8543 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 5 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 5 vierasta)
Ota yhteyttä!