www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Sähköautot saastuttavat eniten (Luonto ja eläimet)

kirj. Isojussi, 21.10.2018, 01:37 @ Merkille laittanut

Näyttää, että tähän eteläsääksmäen pikkumieheen isojussiin on iskenyt sama oire, kuin niin moneen aiemmin: Kaikentietävän, tärkeilevän, besserwisserin syndrooma!

Jos sopii, niin tuon erään kauan sitten lausutun viisauden! Kun tietää, miten vähän tietää, niin silloin jotain tietää!

Tuo sinun tärkeilyoireesi helpottuu, kun tulee ikää,järkeä ja arvostelyky paranee!

Kiitos Merkille laittanut asiallisesta huomautuksestasi.

Varmaan ajat takaa sitä, että olin jättänyt huomiotta pari asiaa, jotka turhaan kääntävät vaakakuppia öljyä polttavien autojen puoleen.

Ensinnäkin tarkistin Suomen energiantuotannon co2-päästötilastot ja ne olivatkin syyskuulta keskimääriin 125g/kWh huipunkin ollessa 160 gramman paikkeilla. Tämä tietysti tarkoittaa sitä, että tyypillisen sähköauton polttoaineen valmistuksesta aiheutuvat co2-päästöt (ja samalla polttoaineen elinkaaripäästöt) jäävöt keskimäärin n 16 grammaan per kilometri.

Dieselauton polttoaineen valmistuksesta aiheutuvat päästöt ovat keskimäärin 25% ajossa aiheutuvien päästöjen määrästä, eli tuon 180g/km mukaan n 50g/km. Tämä tarkoittaa taas sitä, että dieselin elinkaaripäästöt ovat n 230g/km ilman kuljetuksesta aiheutuvia päästöjä, ja kuten tiedämme, on laivaliikenne yksi pahimmista saastuttajista.

Vaikka siis emme huomioisi laivaliikennettä, ovat dieselauton "maakohtaiset" polttoaineen elinkaaripäästöt sähköautoon verrattuna yli 14-kertaiset.

Edelleen painotan, että autojen valmistuksesta aiheutuvat päästöt pitää myös huomioida. Niistä saatavaan dataan en ole vielä ehtinyt perehtyä niin paljon, mutta sinulla taas ilmeisesti sitä tietoa on?

Paikallisesti sähköauto on siis fiksu valinta, koska ajamisen merkittävän edullisuuden lisäksi sen päästöt esim Koskinverkon vaikutusalueella ovat puhtaasti 0g/km

  luettu 1871 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108005 viestiä 8545 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 11 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 11 vierasta)
Ota yhteyttä!