www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Ahneuden maksimointi (Talous ja raha)

kirj. KMS, 05.11.2018, 00:20 @ JuX

Toisaalta on ollut mukava lukea juttuja iloisista veronmaksajayrittäjistä, jotka sekä työllistävät vahvasti että reilusti maksavat veronsa tänne Suomeen. Kumarran syvään ja nostan hattua näille todellisille kotimaan sankareille. He eivät keplottele verojuristien kanssa ja kantavat huolta myös heikompiosaisista. Usein on niin, että veroista ja yhteiskunnan palveluista kitisevät ne, jotka eivät ymmärrä sitä, mitä verorahoilla saamme aikaan.

Niinpä. Paras esimerkki iloisista veronmaksajayrittäjistä on Supercellin omistajat. Heistä esimerkiksi Mikko Kodisoja ja Ilkka Paananen maksoivat kiltisti ansiotulomiljoonistaan yli 50 %:n verot Suomeen.

He ovat sitä tervettä yrittäjäpolvea, joka ymmärtää, että ilman yhteiskunnan kattavia palveluja, hyvää varhaiskasvatusta ja terveydenhuoltoa, tasokasta ja kattavaa koulutusta ja hyvinkoulutettua työvoimaa, hyväkuntoista infrastruktuuria sekä turvallista ja hyvin ennakoitavaa toimintaympäristöä, ei heidän tuottava yritystoiminta olisi mahdollista. Siksi he haluavat maksaa veronsa Suomeen, jotta toimintaedellytykset säilyisivät ja heikoimmistakin pidetään huolta.

Tämä sivistynyt yrittäjäpolvi ei kikkaile pääomatuloilla, holding-yhtiöillä ja veroparatiiseilla veroja minimoidakseen tai kiertääkseen.

Valitettavasti he ovat vähemmistönä siinä valtamediassa jatkuvasti älämölöä pitävässä osassa yrittäjäkuntaa, jonka yrittämisen tuska kanavoidaan aina muihin, ulkopuolisiin (verottaja, byrokratia, työntekijät, valtio...), kun itse pitäisi mennä peilin eteen.

Usein tuotekehitys ja markkinointi on laiminlyöty tai niitä ei hallita, johtaminen perustuu management by perk*le -mentaliteettiin tai vaan liikeidea mättää pahasti.

Sitten kikkaillaan laillisuuden rajamailla tai sen väärällä puolella. Konkka tullee. Mersu, luksusasunto, kesähuvila ja ökypaatti lähtevät alta, mutta velat jäävät ja älämölö jatkuu.

  luettu 1483 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
107980 viestiä 8543 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 6 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 6 vierasta)
Ota yhteyttä!