www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Palkatonta työtä (Talous ja raha)

kirj. KMS, 13.11.2018, 00:23 @ JuX

Kyllä ihmeesti korpeaa tuo työttömyys, joka ei tule koskaan hellittämään, kun teknologia kehittyy ja työt useimmin tehdään siellä, missä markkina on.

Automatisaatio, digitalisaatio ja robotisaatio syrjäyttävät ja tulevat jatkossakin syrjäyttämään ihmistyövoimaa. Jatkossa tarve jonkinlaiseen "robottiveroon" ja perustuloon tulee lisääntymään. On tietenkin selvää, että kapitalisti ei hevillä luovu "maanpäällisestä taivasosuudestaan". Aika näyttää minkälaisin uhrauksin vääntöä tullaan suorittamaan.

Nuo "vieroksujat" eivät ainakaan ole viemässä muilta työpaikkaa. Kannattaa olla kade heille, joilla on nollatuntisopimuksia, yhdeksän euron työpäiviä, palkatonta työharjoittelua tai jotain muuta kivaa, jolla heidät perataan tilastoista.

Kannattaa huomioida, että kapitalismi tarvitsee työttömyyttä. Riittävä työttömyys takaa työntekijöiden nöyryyden ja edullisen työvoiman.

Työvoima ei vaan ole vielä riittävän nöyrää, jotta orjatyöpaikat kovasti kiinnostaisivat. Esteenä on tietenkin ay-liike, joka pitäisi saada polvilleen.

Orjatyöt, työt 9 euron kulukorvauksella (veronmaksaja maksaa senkin), pätkätyöt nollatuntisopimuksin, työt, joilla ei tule toimeen, mutta kaunistelevat tilastoja, eivät tunnu vielä riittävästi kiinnostavan. Kaiken maailman aktiivimalleilla ja "rakenteellisilla uudistuksilla" työläisiä kuitenkin pehmitetään palkattomaksi työvoimaksi.

Aktiivimallit ja muut höpötykset ovat enemmän jakaneet kansaa kuin yhdistäneet.

Aktiivimalli on pelkkä kustannusleikkuri, joka vain nöyryyttää työttömiä. Osa työttömistä putoaa sen johdosta toimeentulotuelle.

Lisäksi monet on "kannustettu" yrittäjiksi, vaikka tosiasiassa etukäteen on tiedetty, ettei siihen kaikista ole. Jaakko Tepon laulu "köyhät kyykkyyn ylös kyykkyyn ylös" kuvaa sopivasti tämän päivän asenteita.

Nuo ns. yrittäjät, joilla bisnesidea on jo aloitettaessa hukassa, ja joiden mielestä yritysten yhteiskunnallisten velvoitteiden suorittaminen on vain kiusantekoa, vinkuvat julkisuudessa kovinpaan ääneen työttömistä työtävieroksuvina luusereina.

Kannattaa myös muistaa, että yritysten maksama vuotuinen yhteisövero on kutakuinkin yhtä suuri kuin yritysten vuodessa saamat yritystuet. Siis yhteisöverot maksetaan yrityksille takaisin yritystukina. Vielä täytyisi saada ilmainen työvoima, joka tekisi töitä työttömyyskorvausta vastaan. Ei huono, ei huono, sanoisi Jorma.))

  luettu 1807 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108376 viestiä 8578 viestiketjussa, 132 rekisteröitynyttä käyttäjää, 5 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 5 vierasta)
Ota yhteyttä!