www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Venäjä, Venäjä, Venäjä (Valtakunnan politiikka)

kirj. JuX, 22.11.2018, 15:06 @ KMS

Vaikkemme aina olekaan asioista samaa mieltä (mm. eläkkeet, markkinatalous), tässä oli kyllä hieno analyysi.
Joillekin sodan aikaiset tapahtumat ovat jääneet päälle ja tälläkin foorumilla muutama russofobi jaksaa jauhaa samoja asioita päivästä toiseen. Menneet on menneitä ja meitä kaikkia evakkojen jälkeläisiä nämä kauan sitten tapahtuneet vääryydet eivät enää vaivaa.

Onneksi suurin osa kansasta uskoo edelleen rinnakkaiseen rauhassaoloon ilman mitään Natoja. Suomi on (ja on aina ollut) isojen valtioiden geopoliittinen pelinappula. Kun Ruotsi oli suurvalta, olimme heidän kuninkaansa armoilla. Sotia käytiin ja meitä palloteltiin Ruotsin ja Venäjän alaisuudessa. Molemmilta valtioilta saimme paljon eväitä ja vapauksia toimia itsenäisestikin ja lopulta tämä haave toteutui tosin ikävällä tavalla lopulta veli veljiään tappaen.
Jos missä, tässä naapuriasiassa itsekin uskon Paavo Väyryseen. Paasikivi-Kekkonen-Koivisto on hyvä linja jatkaa. Nato on provosointia.
Tuohon toiseen maailmansotaan jouduimme tahtomattamme. Siinäkin isot herrat Stalin ja Aatu olivat jakaneet etualueet Ribbentropin avulla. Eipä meitä juuri kukaan auttanut. Sitten jouduimme taas pelinappulaksi Aatun idänhyökkäyksessä. Suomi poikia tapettiin aivan turhaan, mutta tehty mikä tehty. Lopulta maksettiin sotakorvauksia, joilla oli se hyvä puoli, että teollisuutemme samalla kehittyi ja maa vaurastui.
Joku tällä palstalla totesi, että sodat ovat aina eliitin sotia, eivät ihmiset sotia halua. Näinhän se on.
No, trollien kirjoittelua tämä joidenkin mielestä taas on.

  luettu 1938 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108393 viestiä 8578 viestiketjussa, 132 rekisteröitynyttä käyttäjää, 2 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 2 vierasta)
Ota yhteyttä!