www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Bensiini- ja dieselmoottoriset autot (Talous ja raha)

kirj. Pälkäneeltä päin, 15.12.2018, 11:14

Meillä on viime päivinä otsikoitu ja kommentoitu päätöstä bensiini- ja dieselmoottoristen autojen myynnin lopettamisesta vuonna 2035. No, tiedoksi niille jotka eivät ole seuranneet eurooppalaisia uutisia että samana vuonna lopetetaan bensiinin ja dieselin myynti EU-alueella. Siitä tehtiin päätös jo loppukesästä EU:ssa mutta jostain syystä sitäkään ei ole Suomessa uutisoitu. Ei siis kannata ostaa ajoneuvoa jos ei ole jakelusasemia. Lentoliikenteelle, rahdille ja muille liikenemuodoille kzllä riittää polttoainetta, muttei yksityisautoiluun.

Mietin että aiotaanko ihmiset tällä tavalla pakottaa kaupunkeihin? Tehdä polttoaineista mustanpörssin kauppatavaraa jolloin sen hinta nousee? Vai mikä tässä oikein on takana. Puolitoista vuotta sitten kun pankkiiriperhe Rotchield myi öljy yhtiöidensä pörssiosakkeet pois, mietin että öljy ei tuota enää niin paljon kuin ennen. Muttaen nyt ihan tällaista arvannut.

No, polkupyöräily tulee lisääntymään. Ja ehkä mopoillakin ajelu. JOS sitä polttoainetta enäää saa silloin jostain.


Mietin myös että kun maaperästä kairatun öljzn tuotanto aikoinaan pelasti valaat sukupuuttoon teurastamiseslta, valaanrasvan oltua tärkein energianlähde. Niin ovatkohan luonnonsuojelijat nzt oikein ymmärtäneet mikä on korvaava vaihtoehto sen jälkeen kun raakaöljyn pumppaaminen ja sen jalostaminen maaperästä loppuu. Moni maa palaa entisiin tapihinsa. Energian hinta ratkaisee poikkeuksetta sen mitä energiaa käytetään. Sen saatavuus on toisarvoinen asia.


Toivottavasti tulevat jälkipolvemme ovat viisaampia kuin nykyiset. Ja äänestävät tästä natzi-neuvostoliitosta eroon. Kuten Taviokin EU:ta kutsui.

  luettu 1063 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108376 viestiä 8578 viestiketjussa, 132 rekisteröitynyttä käyttäjää, 9 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 9 vierasta)
Ota yhteyttä!