www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Onko Paulilla kantaa.. (Yleistä keskustelua)

kirj. Pälkäneeltä päin, 21.12.2018, 21:48 @ Tavallinen Suomalainen 1

En ole Pauli mutta jos sallitaan niin voisin kommentoida.

Tuo teksti ei ollut kirjoitettu kovin selkeästi. Perimmäisenä oljenkortena siinä on se että "suurelta massalta kerätään pääosa veroista". Eli, vaikka suurituloisia onkin ja heidän veroprosenttinsa on kovempi kuin keski- ja pienituloisilla, heistä saatava kokonaissumman on suhteellisen pieni suurelta massalta kerättyihin verotuloihin.

Artikkeli oli kirjoitettu proivosoivassa mielessä ja siksi siitä sai käsityksen että suurituloiset maksavat valtionveroa keski- ja pienituloisia vähemmän. Samalla tavalla pienituloiset maksavat alle 5% kaikista veroista, koska heiltä kerätään suhteessa vähemmän veroa kuin esim. keskituloisilta, vaikka heitä on kappalemääräisesti paljon.

Suurituloisilla on mahdollisuus myös kikkailla tulojensa kanssa. Esim. osinkotuloista ei tarvitse maksaa sotu- ja eläkemaksuja. Siten valtion kassaan kilahtaa vähemmän tuloja kuin jos pääomatulotkin olisivat palkkatuloa. Siksi markka-aikainen 60% pääomavero ohjaisi kikkailuja pienemmiksi. Siten oli ennen ja siten ehkä tulee vielä olemaan.

Ei tämä niin vaikeaa ole. Mutta toisaala, me kansana olemme halunneet tällaisen tilanteen. Joten nautitaan nyt siitä.

  luettu 808 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
107987 viestiä 8544 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 5 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 5 vierasta)
Ota yhteyttä!