www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Onko Paulilla kantaa.. (Yleistä keskustelua)

kirj. JuX, 22.12.2018, 00:43 @ Pälkäneeltä päin

En ole Pauli mutta jos sallitaan niin voisin kommentoida.

Varmaan muutkin saamme.

Tuo teksti ei ollut kirjoitettu kovin selkeästi. Perimmäisenä oljenkortena siinä on se että "suurelta massalta kerätään pääosa veroista". Eli, vaikka suurituloisia onkin ja heidän veroprosenttinsa on kovempi kuin keski- ja pienituloisilla, heistä saatava kokonaissumman on suhteellisen pieni suurelta massalta kerättyihin verotuloihin.

Luinko ollenkaan samaa tekstiä?
Jos nyt vedetään raja tuohon Wallinheimon lukuun yli 40 tuhatta tienaavista, niin tämä joukko, reilu miljoona tulonsaajaa maksaa n. 95 % valtionverosta ja n. 65 % Kunnallisverosta.

Artikkeli oli kirjoitettu proivosoivassa mielessä ja siksi siitä sai käsityksen että suurituloiset maksavat valtionveroa keski- ja pienituloisia vähemmän. Samalla tavalla pienituloiset maksavat alle 5% kaikista veroista, koska heiltä kerätään suhteessa vähemmän veroa kuin esim. keskituloisilta, vaikka heitä on kappalemääräisesti paljon.

?? Minusta siitä saa selkeän käsityksen siitä, että keski- ja suurituloiset maksavat veroista valtaosan. Valtionveron progressio ja kunnan tasavero pitävät siitä huolen. Jos tienaat kaksi tonnia kuussa, kuntavero esim. 22% äyrillä tekee 440.Jos taas tienaat kymppitonnin, maksat kuntaveroa 2.200 (hyvin pelkistetyllä esimerkillä ilman vähennyksiä). Verotus hoitaa tulonjaon Suomessa.

Suurituloisilla on mahdollisuus myös kikkailla tulojensa kanssa. Esim. osinkotuloista ei tarvitse maksaa sotu- ja eläkemaksuja. Siten valtion kassaan kilahtaa vähemmän tuloja kuin jos pääomatulotkin olisivat palkkatuloa. Siksi markka-aikainen 60% pääomavero ohjaisi kikkailuja pienemmiksi. Siten oli ennen ja siten ehkä tulee vielä olemaan.

Pääomatuloista maksetaan veroa 30 tai 34 %:n mukaan. Katsoppa piruuttasi, paljonko pääomaveron määrä on kasvanut markka-ajoista. Pääomatulo ei ole palkkatuloa eikä siitä kuulu maksaa sotuja tai eläkemaksuja, ei se ole mitään kikkailua. Mikään poppoo ei tule nostamaan veroa 60 pinnaan. Mutta jos Pälkäneellä päin sittenkin.....

Ei tämä niin vaikeaa ole. Mutta toisaala, me kansana olemme halunneet tällaisen tilanteen. Joten nautitaan nyt siitä.

Niin mikä olisi sinun reseptisi? Markka takaisin ja pääomavero 60 prosenttiin? Ja markan devalvoituessa vaikka 30 pinnaa, samalla hetkellä valtionvelkaan lisää n. 30 miljardia euroa (n. 180 miljardia markkaa).
Siinä saavatkin sitten tulevat sukupolvet lisää veroja ja jää Datsunikin hankkimatta.

  luettu 888 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108041 viestiä 8548 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 9 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 9 vierasta)
Ota yhteyttä!