www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Onko Paulilla kantaa.. (Yleistä keskustelua)

kirj. Pälkäneeltä päin, 22.12.2018, 01:10 @ JuX

Tottakai saa. Ja se on jopa suotavaa, siksi näitä kutsutaan foorumeiksi. Ja erilaisia näkökantoja lukiessa ihmisten ajatumaailma laajenee. Ihminen kehittyy.

Mutta asiaan... Suomen valtiolla on tietyt menot joka vuosi (EU-maksut, NATO-maksut, ulkomaalaisten pankkien tuet jne...). Niihin pitää saada rahaa. Ennen muinoin valtiolla oli Pääomatulot sekä verotulot. Nyt kun edustajamme ovat myyneet lypsävät lehmämme pilkkahintaan pois, jäljellä ei ole kuin verotulot. Ja ne kohdistuvat etupäässä palkkavertuloihin jotka kannetaan kansalaisilta. No, mistä saadaan kannettua eniten veroja? Suurilta joukoilta. Sielä missä on paljon keskituloisia, heiltä kannetaan veroja, koska sieltä kertymä on suurinta. Ihan yksinkertaista.

Pienituloisia ei kannata verottaa prosentuaalisesti paljon, koska heiltä ei kerry kassaan paljoakaan. Keskituloiset ovat taas se "suuri massa" jota verottamalla saadaan helpoiten ja eniten rahaa valtion käyttöön. Ja jos koitetaan kerätä veroja suurituloisilta, niin heitä on kappalemääräisesti niin vähän ettei kassaan kerry kuin miljoonia kun sinne tarvitaan miljardeja.

Yhä edelleen toistan: Me olemme itse halunneet tämän tilanteen. Ollaan siihen tyytyväisiä. Se että meillä toimii ulkomaalaisia yrityksiä jotka vievät voittonsa verotta maastamme pois, sekin on meidän tahtomme. Jos ei olisi, olisi meillä kokonaan toiset päättäjät edustamassa meitä.

Ja mitä pääomaveroon tulee niin se oli aikoinaa 60%. Sen verran minäkin maksoin itselleni osingoista. Eikä se nyt niin kamalata tuntunut. 40% sai käteen eikä se vaikuttanut palkkatulon verotukseen. Toisaalta, silloin oli investointi varaus jolla saattoi kikkailla tulevia laitehankintoja. Sitä ei enää ole, joten yleensä voitto realisoidaan yrityksestä kuin yrityksestä tilinpäätöksen jälkeen.

  luettu 846 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108034 viestiä 8547 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 17 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 17 vierasta)
Ota yhteyttä!