www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Nyt tarvittaisiin onnea koska tieto puuttuu... (Yleistä keskustelua)

kirj. JuX, 01.01.2019, 22:42 @ Pälkäneeltä päin

Kyllä. Ja kun vielä eilen ei Pirkanmaan ELY-keskuksen työntekijä tiennyt kuka Kaapelinkulman kaivosessa alkaa kaivamaan. Se on merkillistä kun sentään tiedetään että koska.

Ja kuten aiemminkin olen sanonut, soisi että nämä kaivostoiminnat Suomessa olisivat suomalaisten yritysten käsissä. Sillä osaamme me itsekkin jalostaa mineraalit metalleiksi. Arvometalleista puhumattakaan. Jolloin valtion kassa täyttyisi jalosteiden ulkomaankaupasta sen sijaan että nyt se ei täyty kuin mahdolliseti paikallisten ihmisten tuloverotuksesta. Josta siitäkin saattaa osa lipsahtaa ulkomaille sen mukaan mihin maahan kenenkin palkka maksetaan.

Huomaan että entinen kommunistini nostaa päätään tällaisissa asioissa.

Monien mielissä herää kysymys, miksi kaivostoiminta ei kiinnosta suomalaisia? Yksi syy lienee, että Talvivaara meni ns. vihkoon ja tuhannet kansalaiset menettivät rahaa sijoittaessaan siihen. Koko alan maine ryvettyi ymristöasioiden vuoksi ja kun muualtakin tuli huonoja uutisia, ei kukaan varmaan enää uskalla lähteä harrastamaan ko. toimintaa.
Kaivoslaki sallii ulkomaiset yrittäjät ja voiko nämä sitten etukäteen tuomita täysin laillisesta toiminnasta? Malmeja ja mineraaleja tarvitaan kuitenkin.

  luettu 400 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
107986 viestiä 8544 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 8 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 8 vierasta)
Ota yhteyttä!