www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Euro 20 vuotta (Talous ja raha)

kirj. JuX, 02.01.2019, 17:22 @ Pälkäneeltä päin

Niimpä, ja taas kerran saksalaiset tuskailevat kun vielä on miljardin euron verran D-markkoja vaihtovaluuttana Saksassa:

https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2019/01/01/noch-immer-milliarden-d-mark-umlauf/

Mutta että saas nähdä miten euroopan pankit ulosmittaavat ihmisten tileiltä pankkien roskalainoihin rahaa. Nythän kun EKP lakkasi vuodenvaihteessa ostamasta pankkien roskalainoja, vastaavat kaikki eurooppalaiset pankit toisistaan. Eli kun taas kerran Italian pankit aloittavat valituksen roskalainoistaan, kerätään rahat tappioihin kollektiivisesti kaikilta eurooppalaisilta pankeilta:

https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2019/01/02/ezb-stellt-banca-carige-unter-zwangsverwaltung/

Saattaa olla että artikkelit eivät näy ilmaisksi heti, mutta muutaman päivän päästä ne ovat kaikkien luettavissa.

Jäihän niitä Suomen markkojakin vaihtamatta, jonkunverran itselläkin ihan muistoksi.
Tuo ihmisten talletuksiin ja pankkitilehin puuttuminen on kyllä ihan huuhaata. Jos tuollaisia pelottelu-uutisia pistettäisiin liikkeelle ihan viralliselta taholta, seuraisi talletuspako ja pankkeja menisi nurin pilvin pimein.

Eurossa on valuvikansa, mutta paljon hyvääkin. Euroalueen hyödykkeitä ja palveluja on helppo verrata. Kaupankäynti on todella helppoa ja kansainväliset yritykset kiittävät. Ja jos puhutaan Ruotsista, sielläkin kauppaa muualle käyvät firmat haluaisivat euroon. Laskutusvaluutta on heilläkin Eurooppaan euro ja valuuttasuojaus käy kalliiksi. Pieni valuutta vaihtoehtona on sekin todella huono ja altis spekulaatioille. Jos muistetaan, markan arvolla pelattiin 90-luvulla ja seuraukset olivat katastrofaaliset. Ihmettelen, jos jotkut kaipaavat devalvaatio-, inflaatio-ja korkokierrettä. Yhtälö on mahdoton.

  luettu 423 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
107987 viestiä 8544 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 9 verkossa (1 rekisteröitynyttä, 8 vierasta)
Ota yhteyttä!