www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Euro 20 vuotta (Talous ja raha)

kirj. Pälkäneeltä päin, 03.01.2019, 10:29 @ KMS

Niin... Siis Saksahan ei koskaan korvannut D-markkaa eurolla. Sielä on molemmat rahayksiköt käytössä tänäkin päivänä. Ainoa vain että D-markoilla käytävästä kaupasta saadut verotulot ovat yllättävän pienet. Siitä parku.

Saksan kauppataseen ylijäämä johtuu suurelta osaltaa siitä että maa on pitänyt sen inflaatiolinjan jonka EU asetti: Alle 2% vuodessa. Siksi Saksan kautta saa ostaa lähes kaikkea muita maita edullisemmin. Myös 19% ALV on tehnyt tehtävänsä. Ja vienti vetää.

Jossain vaiheesa muuiden EU maiden johtajat nurisivat siitä että saksalaiset eivät investoi, siitä suuri kauppataseen ylijäämä. Mutta kauppa se on joka kannattaa. Minkäslaista kauppaa Suomesta käydään? Minkälaisia jalosteita täältä viedään? Ai että raaka-aineetkin viedään "ulkomaalaisen yrityksen omaisuutena" verotta. No, niin tietysti. Mutta voidaanhan meillä ylpeillä että Suomi oli jo vuonna 2013 maailman toiseksi suurin koboltin viejä: 114,3 miljoonaa tonnia. Ja vain Kiina oli suurempi koko maailmassa. No, tuosta nyt ei tullut valtiolle tai kansalle pennin jeniä. Mutta vienti vetää.

  luettu 483 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108041 viestiä 8548 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 9 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 9 vierasta)
Ota yhteyttä!