www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Euro 20 vuotta (Talous ja raha)

kirj. KMS, 03.01.2019, 22:28 @ JuX

Kaikella on puolensa ja puolensa.

Näinhän se on, mutta olisi kuitenkin kannattanut valita kansantaloudellisesti se paras vaihtoehto. EMUun mentiin Paavo Lipposen ja Sauli Niinistön johdolla ilman kansanäänestystä, koska eliitin hinku "ytimiin", jälleen kerran Saksan peesaajaksi ja nöyräksi puudeliksi, voitti taloudelliset realiteetit. Poliittisen valuutan toimimattomuus oli "pieni hinta", kun hyväpalkkaisia suojatyöpaikkoja oli jaossa. Analyyttinen keskustelu eurosta on Suomessa tabu, koska niin monen entisen ja nykyisen, mm. Sauli Niinistö, poliitikon jäljet johtaisivat "sylttytehtaalle".

Pitkällä juoksulla heiluva valuutta ei hyödytä ketään.

Olisi kiva kuulla jotain perusteluita väitteellesi.

Tuon perusteella kiinteä valuuttakurssi olisi mielestäsi parempi kuin kelluva, ja näin ollen kannatat sisäistä devalvaatiota, siis palvelujen ja ostokyvyn leikkauksia? Entä deflaatio?

Ruotsissa kuluttajat kärvistelevät, kun "jokapäiväinen leipä" kallistuu...

Nyt annat kyllä täysin väärän kuvan Ruotsin taloudesta. Miksi? "Kärvistelevät"!?

Ruotsin talous on aivan eri kantimissa kuin Suomen.

Työllisyys on Ruotsissa Islannin jälkeen korkeinta maailmassa eli 81,2 prosenttia. Työttömyysaste vain 6,2 prosenttia. Kansantuote kasvaa tänä vuonna 2,6 prosenttia.

Finanssikriisin jälkeen kruunun devalvoitumisen myötä Ruotsi nousi nopeasti jaloilleen. Ei tarvita kikyjä, aktiivimalleja tai sisäistä devalvaatiota.

Päinvastoin, palkansaajien ostokykyä lisättiin vuoden 2017 huhtikuun alusta lähtien kolmivuotisella työehtosopimuksella, joka korottaa palkkoja 6,5 prosenttia.

On selvää, että kruunun heikkeneminen tietää tuontituotteiden kallistumista, mutta toisaalta se samalla suuntaa kysyntää kotimarkkinoille ja näin parantaa kotimarkkinateollisuuden kannattavuutta ja työllisyyttä.

Jos kuluttajien elämä Ruotsissa on "kärvistelyä", niin mitä mahtaneekaan olla suomalaisten kuluttajien elämä?

https://www.talouselama.fi/uutiset/ruotsissa-talous-porskuttaa-allistyttavan-vahvana-2018-suhdannehuippu-varmasti-ohi/b13392c4-52ce-3eaa-ab54-fe2c6f312c97

https://yle.fi/uutiset/3-9541066

  luettu 424 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108034 viestiä 8547 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 12 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 12 vierasta)
Ota yhteyttä!