www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Euro 20 vuotta (Talous ja raha)

kirj. Pälkäneeltä päin, 04.01.2019, 14:08 @ Copultti

Kiitos tarkennuksesta. Menihän se. Määrä oli 11,43 miljoonaa tonnia. Pilkkuvirhe, mutta suuruusluokka oli oikein:

"2) Freeport Cobalt (Finland) - 11.452MT

Freeport's Kokkola cobalt refinery in Finland is a major producer of cobalt chemicals for pigment, ceramic, powder metallurgy, battery and other chemical applications."

Eli vuonna 2013 oli maailman toiseksi suurin koboltin viejä, vain Kiina oli suurempi. 2018 Suomi oli maailman suuri viejä. Ja Kiina ostaja. Paljonkos vuonna 2016 Suomi ilmoitti EU:lle maaperässään olevan arvometalleja, mm. kobolttia?

Tuo koboltti ei kuitenkaan ole se louhinnan pääartikkeli vaan uraani. Uraani ja ydinvoiman lobbarit ovat ne henkilöt jotka pyörittävät tätä ilmastonmuutos- ja kestävän kehityksen keskustelua. Eurooppalaistenhan ei tarvitsisi tehdä mitään muutoksia elämäntyyliinsä sillä kultuus laskee sen 35% seuraavan 20 vuoden aikana. Eli eurooppa on ilmastotalkoonsa tehnyt. Mutta se tarkoittaisi että kaupankäynti tyrehtyisi. Ja siksi pitää saada markkinoille mm. sähköautoja joita ladataan ydinvoimaloiden sähköllä. Ja ehkä jatkossa, pienydinvoimaloiden sähköillä.

Mutta eurostoliiton aikana Suomea on ryöstetty sellaisella vimmalla että välillä oikein harmittaa. Toisaalta, päätös liittyä oli demokraattinen joten olkaamme nykykehitykseen tyytyväisiä. Kuten Kaapelinkuman uudelleen avattavaan kaivostoimintaan.

Euro on ollut käytössä mainitun 20 vuotta lieveilmiöineen. Ja toisin kuin Jux väittää, Saksa ei luopunut D-markastaan liittyessään euroon. Se otti euron toiseksi viralliseksi valuutakseen.

Miksi muuten Suomi oli ainoa pohjoismaa joka liittyi EMU:un? Jos katsotaan muita pohjoismaita niin niillä menee paremmin kuin meillä. Johtuneeko omasta valuutasta vaiko Suomen kaivostoiminnasta joka on ulkomaalaisten yritysten omistuksessa?

  luettu 338 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
107987 viestiä 8544 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 12 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 12 vierasta)
Ota yhteyttä!