www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Euro 20 vuotta (Talous ja raha)

kirj. JuX, 04.01.2019, 23:48 @ Seppo

Euro on rikkaiden luomus joka toimii juuri niin kuin on suunniteltu. Kun devalvoidaan niin kuka siinä häviää ja voittaa? Ne kenellä on rahaa niin heidän omaisuuden arvo tippuu ja taas ne kenellä on lainaa esim. asunto niin maksaa sen kohta muutamassa vuodessa pois. Eurossa kun tulee kriisi niin kerätään duunareilta tukipaketteja pitämään eliitin omaisuuden arvo kasvamasda

Kovin ovat asiat yksinkertaisia. Nykyasuntovelalliset eivät ikinä saisi velkojaan maksettua entisajan malliin. Devalvaatiot, korkeat korot ja palkkainflaatio olisivat myrkkyä nykyaikana. Nyt pääomaa maksetaan asuntoveloista koko ajan pois eikä pelkkää korkoa.
Samoin vientiteollisuuden vertailu esim. Ruotsin kanssa on haastava aihe, koska Ruotsin teollisuus on kautta aikain ollut monipuolisempaa kuin Suomen. Eikä kyse ole mitenkään valuutasta, Ruotsi on aina ollut askeleen edellä Suomea.
Tietysti eurolla on ongelmansa, kun siihen liittyneet taloudet ovat kovin erilaisia. Toivotaan kuitenkin, ettei Italian tai jonkun muun ison talouden riskit eivät toteudu. Silloin ei ole kenelläkään kivaa.

  luettu 393 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108031 viestiä 8547 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 8 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 8 vierasta)
Ota yhteyttä!