www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Euro 20 vuotta (Talous ja raha)

kirj. KMS, 05.01.2019, 00:43 @ Seppo

Euro on rikkaiden luomus joka toimii juuri niin kuin on suunniteltu.

Niinpä. Valuuttaunioni (EMU) perustettiin globaalin kapitalismin tarpeisiin, suuryritysten voittojen maksimoimiseksi ja ennen kaikkea euroalueen suurimman ja vaikutusvaltaisimman valtion, Saksan/yritysten, intressejä palvelemaan.

Kannattaa myös muistaa, että vapailla pääomamarkkinoilla luodaan edellytykset suurten rahojen kierrättämiselle veroparatiiseihin ja sitä kautta pois kotimaidensa vauraudesta.

Kiinteä valuutan (euro) arvo yhdistettynä EU:n vakaus- ja kasvusopimukseen (3 %:n budjettialijäämä/budjettikuri ja max 60 %:n julkinen velka bkt:sta) tietää euroalueella jatkuvien kriisien myötä hyvinvointivaltioiden palveluiden leikkauksia ja uhteiskuntien polarisointia. Näin sisäiset devalvaatiot pitävät huolen yritysten voittojen maksimoinnista ja yksityisten pankkien riskien sosialisoinnista veronmaksajien rahoilla. Rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät.

Kun devalvoidaan niin kuka siinä häviää ja voittaa?

Devalvaatio on aina tulonsiirto työltä pääomalle.

Valuuttadevalvaatio on kuitenkin paljon tasapuolisempi vaikutuksiltaan kuin sisäinen devalvaatio. Sisäisessä devalvaatiossa köyhät pakotetaan "talkoisiin" etuja leikkaamalla, kun taas rikkaat talkoilevat vapaaehtoisuuden pohjalta.

Ne kenellä on rahaa niin heidän omaisuuden arvo tippuu ja taas ne kenellä on lainaa esim. asunto niin maksaa sen kohta muutamassa vuodessa pois.

Devalvaatio aiheuttaa inflaatiota tuontitavaroiden hintojen noustessa.

Kuvaamiesi arvojen muutokset johtuvat inflaatiosta.

Eurossa kun tulee kriisi niin kerätään duunareilta tukipaketteja pitämään eliitin omaisuuden arvo kasvamasda

Näinhän siinä käy. Sijoittajavastuusta puhuminenon on tarkoitettu vain duunareiden rauhoittamiseksi.

Sosialisointi on kirosana kapitalistille silloin, kun pääomia kasataan, mutta kun sijoittajariski realisoituu (finanssi-/eurokriisi), niin sosialisointi ei enää olekaan kirosana. Kyllä silloin veronmaksajien rahat kelpaavat.

Pankit (omistajat/sijoittajat) pelastetaan ja velat jäävät duunareiden maksettavaksi.

  luettu 411 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108041 viestiä 8548 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 8 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 8 vierasta)
Ota yhteyttä!