www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Euro 20 vuotta (Talous ja raha)

kirj. KMS, 05.01.2019, 02:36 @ KMS

Euroalueen tilannetta kuvaa hyvin Ranska, joka on euroalueen toiseksi suurin talous.

Keväällä 2017 Ranskan presidentiksi valittiin oman puolueen Tasavalta liikkeen perustanut entinen investointipankkiiri Emmanuel Macron. Perinteisten "likaisten" puolueiden ulkopuolelta tullut "puhdas" pankkiiri Macron valittiin presidentiksi 66 %:n kannatuksella. Nyt Macronin kannatus on alle 20 %!

Macron on EU-myönteinen globalisti ja puhdasverinen federalisti, joka lähti rinta rottingilla muuttamaan EUta ja tekemään uusliberalistisia muutoksia Ranskaan. Mutta kansalaiset olivat jo kyllästyneitä siihen samaan uusliberalistiseen komentoon, jota edelliset hallitukset EU:n dominoimana jo toteuttivat. Pettymys Macroniin olikin suuri. Kutsumanimi "rikkaiden presidentti" osunee melko oikeaan.

Macron pyrkiikin politiikallaan vain lisäämään samoja eriarvoistavia, uusliberalistisia uudistuksia, joita kansalaiset luulivat pääsevänsä pakoon Macronia äänestäessään. Populismi"jytky" on sulanut nopeasti ja kansalaisten mitta tullut ja keltaliivit ilmestyneet kaduille. Pukkaako frexit?

Henri Väkeväinen kertoo lisää. Kannattaa lukea.

https://www.salkunrakentaja.fi/2019/01/frexit-euroalue-eurotalletukset/


Ps. Jux kommentissaan väittää Ruotsin vientiteollisuuden kilpailykyisyydestä, että "Ei(kä) kyse ole mitenkään valuutasta".

- Tuollainen perustelematon heitto osoittaa ymmärtämättömyyttä devalvaation vaikutuksesta vientiteollisuuden kilpailukykyyn ja talouden kasvuun. Ymmärrän, että perustelut puuttuu, kun niitä ei löydy.

Jux: "Devalvaatiot, korkeat korot ja palkkainflaatio olisivat myrkkyä nykyaikana."

- Talous nyt ei kuitenkaan toimi tuollaisen myrkynkylvön pohjalta. Talouden toimivuuden kriteerinä tulee olla kaikkien kansalaisten hyvinvointi, eikä pelkästään suurten, usein monikansallisten, yritysten voiton maksimointi.

Suvereenin valtion talous-, raha- ja finassipolitiikka pitää sisällään korkopolitiikkan, palkkapolitiikkan ja tarvittaessa valuuttadevalvaation.

Nyt euroa pidetään väkisin pystyssä kansalaisten hyvinvoinnin kustannuksella. Se se sitä todellista myrkkyä on. Toivottavasti meillä ei keltaliivejä tarvita.

  luettu 406 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108041 viestiä 8548 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 10 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 10 vierasta)
Ota yhteyttä!