www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Monopolien purkaminen Suomessa (Talous ja raha)

kirj. KMS, 05.01.2019, 23:17 @ Pälkäneeltä päin

Olette ehkä kuulleet Valtion kehitysyhtiö Vake Oy:stä. Sehän perustettiin pääministeri Juha Sipilän tarpeisiin vuonna 2016, kun Sipilä kouhkasi pistävänsä taseet töihin. Vake Oy on valtionyhtiö, joka on suoraan hallituksen/Sipilän alaisuudessa ja mm. myy valtion omaisuutta (taseet töihin) eduskunnan pääsemättä häiritsemään (Sipilän) bisnestä.

Myös pääomitus kuuluu Vake Oy:n toimenkuvaan. Seuraavassa Saku Timosen siteeraus Talouselämä-lehdestä:

"Sipilän hallitus on pääomittanut SoteDigiä 90 miljoonalla eurolla Valtion kehitysyhtiö Vaken kautta. Valtiontalouden tarkastusviraston mukaan Vaken kautta hoidettu rahoitus oli ristiriidassa eduskunnan budjettivallan kanssa."

Ja Saku jatkaa, että "tällä hallituskaudella on solmittu kummallinen vyyhti, johon ovat kietoutuneet eduskunnan budjettivallan ohittaminen, hallituksen oman budjetin laatiminen valtion omaisuutta myymällä ja hallituksen suurimman hankkeen valmistelun rahoittaminen ilman lainsäädännöllistä pohjaa."

Kannattaa jälleen lukea Sakun mainio blogi, jossa kuvataan Sipilän hallituksen härskiä peliä, kun valtion omaisuutta myydään Vake Oy:n kautta.

https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2019/01/05/harskia-pelia/?fbclid=IwAR1Q5N3XjGVPn5F09LbuBHgnVjoS3Rz7AJXFxMZEOXVruJmE4M3puCZTYas

  luettu 426 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108041 viestiä 8548 viestiketjussa, 131 rekisteröitynyttä käyttäjää, 10 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 10 vierasta)
Ota yhteyttä!