www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Sähköinen tulevaisuutemme (Talous ja raha)

kirj. KMS, 27.01.2019, 01:43 @ Pälkäneeltä päin

Mietin tätä sähköistä tulevaisuuttamme jonka on määrä toteutua 2035.


Kaikkihan me haluamme vähentää kasvihuonekaasupäästöjä, eikö niin? Mutta millä keinoin? Yhtenä drendikkäänä ratkaisuna julkisuudessa on esiintynyt sähköautoihin panostaminen. Tuskin on varteenotettavaa poliitikkoa, joka ei hehkuttaisi sähköautoja kasvihuonepäästöistä puhuttaessa. Onhan se niin ympäristöystävällistä ja kansantajuista, kun päästään noista pakokaasuista. Sähköhän tulee töpselistä.

Asia ei kuitenkaan liene aivan noin yksinkertainen. Globaaleja ja kotimaisia haasteita kyllä riittää niin autojen tuotantokapasiteetin riittävyydessä kuin päästöjen ja hiilijalanjälkien vähentämisessä.

Liikenne- ja viestintäministeriön raportin mukaan Suomessa tulisi olla vuonna 2030 noin 670000 sähköautoa.

Tavalliselle tallaajalle sähköautojen hinnat kuitenkin karkaavat käsistä, vaikka raha onkin nykyään velkaa. Ja velallahan globaalia taloutta pyöritetään.

"Sähköautojen ympäristövaikutuksia voidaan analysoida vain ottamalla huomioon sen koko elinkaari mukaan lukien tuotanto, käyttö ja kierrätys, ja vertaamalla näitä perinteisiin ajoneuvoihin. Vertailuissa kiinnitetään huomiota elinkaaren aikaiseen hiilijalanjälkeen.

Valmistuksen aikaiset päästöt ovat sähköautoilla korkeammat kuin perinteisellä dieselillä, mikä johtuu koboltin ja litiumin suuresta määrästä akkujen valmistuksessa.

Sähköautolla pitää tässä vertailussa ajaa 60 000 kilometriä ennen kuin se oli dieseliä puhtaampi."

On laskettu, että sähköautojen elinkaarenaikaiset päästöt ovat 12–31 prosenttia perinteisiä ajoneuvoja korkeammat, jos energia on tuotettu hiilivoimalla. Kiinassa ja Intiassa on kuitenkin hiilivoimaloiden tuottama energia vielä pitkään pääasiallinen tuotantotapa.

Alla valveutuneen lukijan mielipide.

https://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/4092543/Lukijalta+Sahkoauton+hiilijalanjaljet+kauhistuttavat

  luettu 111 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108379 viestiä 8578 viestiketjussa, 132 rekisteröitynyttä käyttäjää, 9 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 9 vierasta)
Ota yhteyttä!