www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Asiakkaan taivas (Valtakunnan politiikka)

kirj. KMS, 28.01.2019, 19:16 @ JuX

Onneksi nämä ostajat (esperi, mehiläinen, oral, terveystalo... ) toimivat hyvästä tahdosta kansalaisten parhaaksi. Maksavat reilusti veronsa ja hinnat ovat edullisia. Kiitos kuuluu Juhalle ja Petterille, kun meillä on ja yhä yleistyy valinnanvapaus, joka on huokeaa, ei maksa paljon. Ja kun on se valtion luottokortti, ei maksa mitään! Puhallus kansalaisilta pääomasijoittajien (ulkomaisten) omistamille terveysfirmoille on iloinen asia. Jos on kykypuolueessa, sinne pääsee helposti töihinkin ja maksavat jopa kunnon palkkaa! Kuka idiootti menee terveyskeskukseen julkiselle töihin, ei kukaan!

Aivan. Suuri puhallus on menossa.

Suomessa terveys-, hoito- ja hoivabisnes on viime vuosina vain kiihtynyt sitä mukaan, kun Kokoomuksen ja Keskustan lehmänkauppaa SOTEsta on väännetty hallituksessa perustuslakiakin uhmaten. Ja 1 %:n puolue (5 ministeriä?!), Siniset, takaa sen, että hallitus pysyy pystyssä ja puhallus etenee. Mitään muutahan tämän puolueen tehtävänä ei olekaan. Sitten reilun parin kuukauden kuluttua puolue katoaa hillotolppineen oikeistopopulistien harmaaseen massaan.

Yksityistämisen retoriikkaanhan kuuluu ideologinen paatos, että julkiset palvelut ovat huonoja ja kalliita, kun taas yksityinen toimija on tehokkaampi ja halvempi.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että yksityisen yrityksen tarkoitus on tuottaa voittoa, ja voitot saadaan kustannuksista säästämällä. Voittoja maksimoitaessa henkilökuntaa alimitoitetaan ja hoitoa laiminlyödään ja hoidettavista tulee pelkkiä tuotantotekijöitä.

Esperi Care onkin jo valmistautunut tulevan SOTEn valinnanvapaus-/maakuntahallintolehmänkauppahimmeliin huolella ja ostanut palvelutaloja ja hoiva-alan yrityksiä ympäri maata. Sen pääomistaja on nykyisin brittiläinen sijoitusyhtiö ICG eli Intermediate Capital Group.

Noiden pääomasijoitusyhtiöiden tarkoituksena on toimia pelkkinä rahantekokoneina ja ainona tarkoituksena tuottaa osakkeenomistajille voittoa. Itse sijoituskohteiden varsinainen toiminta ei pääkonttoria kiinnosta tippaakaan. Ainoa ohjeistus mikä pääkonttorista tulee on tuottotavoitteiden määrittely.

Ja kun yksityistetyssä toiminnassa menee jotain pieleen, niin julkinen sektori korjaa jäljet. Kallis lasku veronmaksajille voittojen mennessä ulkomaisille pääomasijoitusyhtiöille.

Tätä taustaa vasten kannattaa tarkastella myös hoito- ja hoivakoti Wäinämöisen tulevaa toimintaa. Tietääkö hoidon ja hoivan mahdollinen yksityistäminen Wäinämöisessä (Mehiläiselle?) hoitajaresurssien alimitoitusta, hoitajapätevyydestä tinkimistä, hoidon laadun heikkenemistä jopa niin, että vanhusten hoidon turvallisuus alkaa olla jo vaakalaudalla? Ja tämä kaikki vain siksi, että sijoittajien tuottotavoitteet toteutuisivat.

Terveysmarkkinoilla valmistaudutaan miljardien apajille. Vanhusten, sairaiden ja veronmaksajien rahaa on jaossa. Nyt on jälleen kysyntää kaverikapitalismilla.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/264963-sote-markkinoilla-kay-kova-rytina-yrityskauppa-joka-neljas-paiva

  luettu 212 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108379 viestiä 8578 viestiketjussa, 132 rekisteröitynyttä käyttäjää, 11 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 11 vierasta)
Ota yhteyttä!