www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Asiakkaan taivas (Valtakunnan politiikka)

kirj. KMS, 29.01.2019, 17:15 @ KMS

On syytä vielä puuttua Wäinämöisen tilanteeseen VS:n verkkolehdessä 23.1.2019 olleen jutun perusteella. Siinä nostettiin näyttävästi esiin kaupungin suorittaman hoidon kalliimpi hinta Mehiläisen suorittamaan hoitoon verrattuna.

Ja lähtökohtaisesti kaikki haastateltavat lähtivät siitä, että kaupungin suorittamassa hoidossa on jotain mätää, kun se on kalliimpaa. Mehiläisen toimintaa ei kyseenalaistettu laisinkaan, keinoista viis, business is business!

Kokoomusvaltuutettu Mikko Franssila vielä näyttävästi tuuletti Mehiläisen vuotuisen 800000 euron edullisuutta.

Hoidon laatuhan ei Kokoomusta kiinnosta, vaan pelkästään ideologiaan pohjautuva yksityistäminen, kuten olemme hallituksen sote-väännössä todenneet.

Uskallan kuitenkin väittää, että Mehiläinen ei pysty tuottamaan yhtä laadukasta hoitoa ja vielä halvemmalla kuin kaupunki. Siksi, että Mehiläisen tulee tuottaa voittoa eli maksimoida omistajien sijoitusten tuotto. Mistä muusta tuon voiton revit kuin hoitajien selkänahasta tinkimällä laadusta tai myymällä hoitoa kalliimmalla hinnalla. Julkisella puolella ei voiton maksimoinnin tarvetta ole.

No mistä sitten hintaero?

Hintaero syntyy hoidon ja hoivan laatueroista!

Väitän, että Mehiläisessä hoitajamitoitus (minimi 0,5) ei, väitteistä huolimatta, toteudu. Hoitajia on liian vähän, mitoitukseen lasketaan alipalkattuja (usein ulkomaalaisia) epäpäteviä (lue: ei mitoitukseen vaaditun koulutuksen omaavia) hoitajia. Tässä mennään bisnes edellä hoidettavien kustannuksella.

Kun nyt kustannuksia verrataan yksityistämiskiimassa, niin tulisi kuitenkin pistää jäitä hattuun ja ottaa vaikkapa Superilta joku asiantuntija konsultiksi ja verrata kustannuksia hoitajamitoituksesta ja hoidon laadusta tinkimättä. Pelkkiin puheisiin ja kauniisiin lupauksiin ei tule luottaa. Bisnes on härskiä liiketoimintaa pääoman tuottoa maksimoitaessa.

Esperi Care lienee vain jäävuoren huippu, kun kasvottomat omistajat ja pääomasijoitusyhtiöt keräävät jättivoittoja vanhusten ja sairaiden kustannuksella.

Kokoomuksen ja keskustan Sote-malli on hyvä esimerkki suuresta puhalluksesta noille ylikansallisille terveysjäteille, jotka eivät maksa edes veroja mm. korkokikkailun, kuten Esperi Caren tapauksessa on tullut julki, ja siirtohinnoittelun avulla.

  luettu 177 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108379 viestiä 8578 viestiketjussa, 132 rekisteröitynyttä käyttäjää, 10 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 10 vierasta)
Ota yhteyttä!