www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

Asiakkaan taivas (Valtakunnan politiikka)

kirj. KMS, 30.01.2019, 21:24 @ KMS

Annetaan nyt vielä puheenvuoro hoitajille, jotka näiden leikkausten, säästöjen ja yksityistämisten keskellä yrittävät hoitaa ja hoivata vanhuksiakin, jotka tuntuvat olevan hoitajien ohella vain välttämättömiä kulueriä, kun kakkua omistajille leivotaan ja voittoa maksimoidaan.

Harvat hoitajat uskaltavat tuoda mielipiteensä julki, sillä suut on tukittu vaitiolosopimuksin ja pelon ilmapiirillä.

https://hoitajat.net/ajankohtaista/yksityisten-hoivaj%C3%A4ttien-palvelukodeissa-vallitsee-pelon-ilmapiiri-r757/?

fbclid=IwAR3grYQ9BMnmIBa7pSCEXSPnnA3bXEs8_oCw9RppNpTRq3X-_EfRSOH-h1I
https://yle.fi/uutiset/3-10620295

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nyt-puhuu-esperi-carella-tyoskenteleva-hoitaja-olen-ollut-useammassa-esperin-yksikossa-ja-ne-ovat-samaa-pa*kaa-kaikki/7261524

Haluan myös korostaa, että kunta on viimekädessä vastuussa vanhustenhoidosta ja sen laadusta. Siis ne poliitikot, jotka olemme (ketkä me?) valtuustoon valinneet.

Pelkkä säästö se oli VS:n haastattelemien poliitikkojenkin ainoa huoli. Hoidon laadusta ja hoitajien jaksamisesta ei huolta kannettu. Taitaa olla peiliinkatsomisen paikka meillä äänestäjillä.

Tässä yhteydessä kannattaa nostaa esiin myös mielellään vaiettu suomalainen kaverikapitalismi kaikessa karuudessaan. Esperi Caren nyt jo ex-toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni on tyyppiesimerkki tiuhaan verkostoituneesta melko pienestä suomalaisesta kaverikapitalistista. He ovat yrityksissä toimitusjohtajina, istuvat yritysten hallituksissa ja omistajina ristiin rastiin. Myöskin he istuvat työeläkevakuutuslaitosten hallituksissa käyttäen yli 200 miljardin euron arvoisella eläkerahahoston painoarvolla yhteiskunnallista valtaa. Niin sipilät kuin orpot tanssivat heidän pillinsä mukaan.

Uskooko joku, että ex-toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni, joka oli vuonna 2017 Suomen toiseksi rikkain nainen 5 755 400 euron kokonaistuloillaan, oli huolissaan tippaakaan vanhusten hoidon ja hoivan huonosta laadusta tai nuo superrikkaat eläkeyhtiöiden hallituksissa pienituloisten eläkeläisten köyhyydestä.

Pörssikurssien tuijottaminen ja miljardeilla keinottelu on heidän hyväpalkkainen harrastuksensa ja samalla yhteiskunnallinen vallan käyttö heidän ideologisiin tarpeisiinsa tuottaa heille suurta tyydytystä.

(jatkuu)

  luettu 136 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108379 viestiä 8578 viestiketjussa, 132 rekisteröitynyttä käyttäjää, 14 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 14 vierasta)
Ota yhteyttä!