www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

HYVÄ POSTI! (Yleistä keskustelua)

kirj. Pälkäneeltä päin, 31.01.2019, 09:18 @ Missä on rehellisyysselkärankamme?

Kyllähän Kiinan tavara menee tullin läpi ja arvoltaan yli 15e tavara menee tullattavaksi. Silloin yhteiskunnan maksut maksaa ostaja, ei lähettäjä. Normaalien pelisääntöjen mukaan.

Mutta sitten tuleekin se mutta... Kannettu tulli menee EU:n rahastoon, ei Suomen valtiolle. Ja EU:sta maksetaan vain tullimiesten palkat ja kulut. Eli, ennen vanhaan Kiinan tilaukset olisivat lihottaneet Suomen valtion kassaa. EU:ssa niistä hyötyy mm. Juncker.

Toisaalta, kun menee katsomaan kaupan hyllyillä olevaa tavaraa niin kuinka monesasvalmistusmaa on Kiina, China tai PRC? Jos ajatellaan esim. elektroniikan komponentteja niin Kiinasta tulee paljon tavaraa esim. Farnelin varastoon. Josta se on tilauksesta seuraavana aamuna tilaajalla. Hinta tosin on 11-kertainen akuperäiseen nähden. Ymmärrän hyvin miksi esim. komponetteja ja liittimiä tilataan sieltä eikä paikallisesti. Kun siirryttiin euroaikaan niin esim. vastuksia ostettiin aina metreittäin. Yksi metri vastusmattoa maksoin yhden euron. Markka-aikana se maksoin yhden markan. Koittakaapas nyt ostaa yhtä metriä vastuksia niin saatatte yllättyä. Ne kun helposti maksavat 10-15c/kpl. Palkat eivät kuitenkaan ole nousseet samassa suhteessa kuin inflaatio.

Postia harmittaa tietysti se että se joutuu "ilmaiseksi" kuljettamaan näitä Kiinan-pusseja ihmisille. Rahti kun tulee pääsääntöisesti euroopan kautta jossa Postilla on EU-sopimukset. Ja sitä pientä pussimerta on silmänkantamattomiin.

Ehkä ennemminkin kuin moititaan muita, tulisi miettiä mitä sieltä ostetaan ja parantaa tuotteita sekä valmistaa ne kotimaassa. Tosin, näiden isompien laitosten perustaminen on ollut perinteisesti valtion vastuulla (kuten Kiinassa jossa valtio investoi) ja täälä valtio on EU-aikana vain antanut pääomatuottoa tuottavat laitoksensa kansainvälisille yrityksille. Niitä kun ei voi myynniksi sanoa. Mutta että... Perusteaan tuotantolaitokset jälleen Suomeen. Sen jälkeen vanha valtionslogan "Suosi suomaalista" saa jälleen uuden elämän.

  luettu 182 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108390 viestiä 8578 viestiketjussa, 132 rekisteröitynyttä käyttäjää, 6 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 6 vierasta)
Ota yhteyttä!