www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

EKP:N uusin stressitesti (Yleistä keskustelua)

kirj. Pälkäneeltä päin, 07.02.2019, 10:19

EKP on ottanut käyttöön uuden "stressitestin". Sen seurauksena simuloidaan pankkien kykyä selviytyä tilanteesta jossa "raha äkillisesti alkaa virtaamaan EU:n ulkopuolelle".

Mieleeni tuli kaksi kysymystä. Miksi raha alkaisi virtaamaan EU:n ulkopuolelle? Kun kaikkien lööppien mukaan EU on se paikka jolla menee hyvin ja johon investoidaan. Ja jossa asuu vuodesta toiseen maailman onnellisimmat kansalaiset. Ja toisaalta, onko jonkun pankkiryhmän rajaa alkanut jo virtaamaan pois EU:sta kun tällainen testi pitää tehdä?

Ja toisaalta, miksi näitä testejä pitää tehdä heti sen jälkeen kun EKP lopetti pankkien katteettomien lainojen ostamisen? Onko vaarana että jossain on vielä piilossa katteetomia lainoja? Vai halutaanko selvittää kuinka paljon lainojen vakuudeksi pankeilla on varantoa. Meneekö pankki konkurssiin jos esim. 5% talletuksista poistuu ja kuinka monta pankkia/pankkiryhmää konkurssiin menevä vetää perässään?

Toisaalta, jos haluaa ajatella toisin, niin tämän testin jälkeenhän tiedetään minkä verran voidaan varoja siirtää EU:n ulkopuolelle, ilman että siitä syntyy taloutta romahduttavia seurauksia.

  luettu 101 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108390 viestiä 8578 viestiketjussa, 132 rekisteröitynyttä käyttäjää, 8 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 8 vierasta)
Ota yhteyttä!