www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

EKP:N uusin stressitesti (Yleistä keskustelua)

kirj. KMS, 08.02.2019, 01:55 @ Pälkäneeltä päin

Kommenttisi herättää monia kysymyksiä. Kriittinen keskustelu EU:sta ja EMU:sta on aina paikallaan, mutta vakuuttavuutta kritiikille toisi analyyttisempi ja lähdeviitteisiin perustuva ote mutuilun sijaan.

EKP aloitti määrällisen elvytyksen eli arvopapereiden osto-ohjelman 2014 syksyllä, jonka jälkeen keskuspankki osti (toistaiseksi) arvopapereita 2600 miljardin euron edestä. Määrällisessä elvytyksessä EKP loi tyhjästä rahaa taseeseensa, jolla se suoritti määrällisen elvytyksen eli arvopapereiden oston.

Arvopapereiden osto liittyi euroalueen talouden elvytykseen. Suomikin pääsi maistamaan lopulta talouden kasvusta, joka syntyi siis Sipilän hallituksesta huolimatta.

Euroalueen talous on alkanut jälleen kääntymään taantumaan (Suomenkin), joten voi olla, että määrällinen elvytys tulee vielä ajankohtaiseksi.

Eurojen luominen tyhjästä ja niiden pumppaaminen miljardeittain markkinoille tietää edelleen 0/- korkoja ja julkisen ja yksityisen talouden velkaantumisen kasvun jatkumista.

Mikähän "uusi uljas pankkiunioni" alkoi vuoden vaihteessa?

Pankkiunionihan perustettiin jo aikaisemmin. Pankkiunioni ei pidä sisällään, ainakaan muutamaan vuoteen, eurooppalaista talletussuojajärjestelmää.

Vai mitä tarkoitat Pälkäneläisten ja Valkeakoskelaisten pankkien takaamisella muiden maiden pankkikriisejä?

Mitä tarkoitat rahan siirtämisellä EU:n pankkiunionin ulkopuolelle?

Ei kai kukaan halua lahjoittaa tilitlään vapaaehtoisest rahaa Italialaisten tuhlattavaksi? Tai Hollannin pankeille?

Ei varmaankaan, mutta voisitko avata, missä tilanteessa tuo "lahjoitus" tulisi ajankohtaiseksi?

Nyt tehtävällä stressitestillä siis tutkittaneen sitä paljonko rahaa voi virrata pankeista turvaan EU:N ulkopuolelle ennenkuin pankkiunioni romahtaa. Ei kai tätä muuten voi ymmärtää.

En oikein ymmärrä pointtiasi pankkiunionin romahduksesta. Tarkoitatko nyt todella pankkiunionia vai rahaunionia(EMU)? Ja milloin tuo "romahdus" tapahtuisi?

Stressitestit ovat osa pankkiunionin toimintaa. Oikeutetusti voi tietenkin kysyä kuinka luotettavia nuo stressitestit ovat?

Itse suhtaudun EU:iin ja EMU:uun kriittisesti, mutta pyrin välttämään salaliittoteorioita.

  luettu 84 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108390 viestiä 8578 viestiketjussa, 132 rekisteröitynyttä käyttäjää, 8 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 8 vierasta)
Ota yhteyttä!