www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

EKP:n uusin stressitesti (Yleistä keskustelua)

kirj. Pälkäneeltä päin, 08.02.2019, 10:24 @ KMS

Voisi kai se olla niin että analyyttisempi olisi parempi. Lähdeviitteitä en enää ole jaksanut laittaa siksi että jos ihmiset ovat niin laiskoja etteivät viitsi itse etsiä niin ei ne niitä viitteitäkään käy katsomassa. Ja toisaalta, viitteet jotka kertovat totuuksia yleisesti pidetään vähintäänkin hämärämedioina. Olen siis heittänyt asioita ilmoille koska ne jäävät ihmisten mieliin ja saattavat muistua vuosien päästä kun tilanteet konkretisoituvat.

Mutta joo.. Nythän olemassaolevan pankkiunionin mukaan EU tai jäsenvaltiot eivät vastaa pankkien myöntämistä katteetomista lainoista eli roskalainoista. Ja jos näiden katteettomien lainojen myötä joku pankki/pankkiryhmä joutuu taloudellisesti tukalaan tilanteeseen, eli konkurssiin, niin pankin vastuut jaetaan EU:n sisällä toimivien pankkien harteille. Eli kaikki pankit kollektiivisesti keräävät kolehtia, kukin kokonsa mukaan. Siksi suomalaisetkin pankit maksavat vuodenvaihteen jälkeen voimaan astuneen lain mukaan esim. Italian pankin roskalainoja.

Tätähän ei vielä tiettävästi ole käytetty, mutta melko sopivasti Italian pankit ilmoittivat viime vuoden lopulla että tarvitsevat uutta hätärahoitusta. Siinä oli välissä vain joulu ja vuodenvaihde.Kuka sitten saa johtaa näitä pankkeja joilla on katteettomia lainoja?? En tiedä. Ehkä olemassa olevat henkilöt saavat jatkaa koska ovat kykynsä todistaneet.

Se että liikepankeille annettiin oikeus luoda rahaa tyhjästä velkakirjoja vastaan on koko tämän ongelman ydin. Koska jokainen laina ei ole miinusta pankin taseeseen vaan plussaa. Se vain vahvistaa pankin vakavaraisuutta ja oikeuttaa myöntämään entistä enemmän ja isompia lainoja. Ja jossain vaiheessa kupla aina puhkeaa. Niinkuin on puhkeillut Italiassa viimeiset neljä vuotta.

  luettu 81 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108390 viestiä 8578 viestiketjussa, 132 rekisteröitynyttä käyttäjää, 6 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 6 vierasta)
Ota yhteyttä!