www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

EKP:n uusin stressitesti (Yleistä keskustelua)

kirj. KMS, 08.02.2019, 21:13 @ Pälkäneeltä päin

Voisi kai se olla niin että analyyttisempi olisi parempi. Lähdeviitteitä en enää ole jaksanut laittaa siksi että jos ihmiset ovat niin laiskoja etteivät viitsi itse etsiä niin ei ne niitä viitteitäkään käy katsomassa. Ja toisaalta, viitteet jotka kertovat totuuksia yleisesti pidetään vähintäänkin hämärämedioina. Olen siis heittänyt asioita ilmoille koska ne jäävät ihmisten mieliin ja saattavat muistua vuosien päästä kun tilanteet konkretisoituvat.

Niinpä niin. Ei pidä aliarvioida lukijoita, jotka aidosti ovat kiinnostuneita asiasta, ja jos tarkoituksesi on herättää keskustelua. Mutta jos tarkoituksesi onkin vain julistaa ja harrastaa mutuiluun perustuvaa provosointia, niin silloinhan faktoista ei niin väliä.

Tuo vuosien päästä mielten konkretisoituminen lienee sitä saman tason konkretisoitumista, kun aikoinaan Niilo Ylivainio kaataessaan "mummoja", kun "mummot" kokivat valaistuksen, konkretisoitumisen.


Mutta joo.. Nythän olemassaolevan pankkiunionin mukaan EU tai jäsenvaltiot eivät vastaa pankkien myöntämistä katteetomista lainoista eli roskalainoista. Ja jos näiden katteettomien lainojen myötä joku pankki/pankkiryhmä joutuu taloudellisesti tukalaan tilanteeseen, eli konkurssiin, niin pankin vastuut jaetaan EU:n sisällä toimivien pankkien harteille. Eli kaikki pankit kollektiivisesti keräävät kolehtia, kukin kokonsa mukaan. Siksi suomalaisetkin pankit maksavat vuodenvaihteen jälkeen voimaan astuneen lain mukaan esim. Italian pankin roskalainoja.

On selvää, että jos iso pankkikriisi Euroopassa syntyy, niin pankkiunionin puskurirahat eivät riitä pelastamaan suuria keski-/eteläeurooppalaisia pankkeja. Jälleen mennään viimekädessä veronmaksajien taskuille.

Finanssikapitalismissahan markkinatalous ei toimi. Kun pankit on johdettu konkurssikypsään tilaan, niin silloin mennään veronmaksajien taskuille ja sijoittajavastuu tietoisesti unohtuu.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_pankkiunioni


Se että liikepankeille annettiin oikeus luoda rahaa tyhjästä velkakirjoja vastaan on koko tämän ongelman ydin. Koska jokainen laina ei ole miinusta pankin taseeseen vaan plussaa. Se vain vahvistaa pankin vakavaraisuutta ja oikeuttaa myöntämään entistä enemmän ja isompia lainoja. Ja jossain vaiheessa kupla aina puhkeaa. Niinkuin on puhkeillut Italiassa viimeiset neljä vuotta.

Liikepankit luovat jatkuvasti rahaa (=velka) tyhjästä luotonlaajennuksessaan. Lisäksi EKP:n tyhjästä luoma raha, määrällinen elvytys, kanavoitiin arvopapereiden oston muodossa liikepankeille. Raha ohjautui pankeista pääasiassa finanssimarkkinoille keinotteluun. Kuplat puhkeavat aikanaan.

  luettu 76 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108390 viestiä 8578 viestiketjussa, 132 rekisteröitynyttä käyttäjää, 4 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 4 vierasta)
Ota yhteyttä!