www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Avaa ketjutetussa näkymässä

"Taseet töihin" (Talous ja raha)

kirj. KMS, 09.02.2019, 23:41 @ KMS

On syytä edelleen korostaa, että Vake Oy toimii eduskunnan budjettivallan ulkopuolella ja määräysvaltaa siinä käyttää maan hallitus.

Omistajaohjausministerin johdolla hallitus myy Vake Oy:hyn siirrettyä valtion omaisuutta ja käyttää myynnistä saadut rahat omiin "huuhaa?" kärkihankkeisiinsa ohi eduskunnan päätösvallan.

Hallituksen kannatus Yle-gallupissa 7.2. oli 34,3 %. Hallituksen toiminnassa kyse onkin demokratian irvikuvasta.

Kun taseet on töissä, niin valtion lypsäviä lehmiä myydään usein jopa alle torihintojen niitä kärkkyville kansainvälisille pääomasijoittajille, jotka keräävät uusina omistajina yritysten tuotot.

On syytä vielä huomata, että 5.12.2018 päätettin Posti Group Oyj:n osakkeiden (49,9 %) siirron lisäksi myös Neste Oyj:n, Vapo Oy:n ja Nordic Morning Group Oyj:n osakkeita siirtää Vakeen.

Lisäksi 7.2.2019 päätettiin siirtää Altia Oyj:n ("viinatehdas") osakkeet Vakeen. Kannattaa myös muistaa, että Raskone Oy myytiin maaliskuussa 2018 alle torihintojen.

https://vnk.fi/artikkeli/-/asset_publisher/valtio-siirtaa-altia-omistuksensa-vakeen

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/puheenaiheet/p%C3%A4%C3%A4kirjoitus/artikkeli-1.226024

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/talous/valtionyhtio-myytiin-halvalla-nuorisosaatio-sotkuun-liittyvalle-liikemiehelle-omistajaohjausministeri-lintila-ei-kommentoi/?fbclid=IwAR3hL3Ae1qvkqXGE...

  luettu 87 kertaa

Koko viestiketju:

 

Keskustelun etusivulle
108390 viestiä 8578 viestiketjussa, 132 rekisteröitynyttä käyttäjää, 8 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 8 vierasta)
Ota yhteyttä!