www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Lineaarinen

Valtion talousarvio: Turvallisuus (Valtakunnan politiikka)

kirj. Pauli Kiuru, 12.12.2017, 11:44

Turvallisuus: Huumeiden katukauppa, Poliisi, Hätäkeskus ja Tulli

Turvallisuusasiat ovat kaikille suomalaisille tärkeitä. Olen niitä halunnut tuoda esiin myös syksyn talousarviokäsittelyssä hallinto- ja turvallisuusjaostossa. Valtiovarainvaliokunta lisää talousarvioon tärkeitä kohteita turvallisuuden näkökulmasta.

Huumausaineiden katukaupan valvontaan ja ulkomaalaisvalvontaan kadonneiden henkilöiden tavoittamiseksi lisätään 250 000 euroa. Poliisien määrä pidetään 7 200 henkilössä. Tulevina vuosina tähän pitää saada korjausta ylöspäin.

Pirkanmaalla on loppukesällä ja syksyllä puhuttanut huumausaineiden katukaupan yleistyminen erityisesti lapsille ja nuorille. Siksi tämä lisäys on tarpeen myös Pirkanmaan näkökulmasta. Poliisi saa lisäksi 220 000 euroa poliisilaitosten koulupoliisitoiminnan turvaamiseen ja kehittämiseen kohdennettuna valtakunnan eri poliisilaitoksille.

Hätäkeskuslaitoksen toimintaa autetaan 400 000 eurolla. Hätäkeskuslaitos on yksi keskeisimmistä toimijoista yhteiskunnan kriisinsietokyvyn ylläpitämisessä. Henkilöstön määrää on vähennetty kipurajalle, ja siksi halusimme osoittaa lisärahoitusta.

Lisääntyneen kansainvälisen verkkokaupan vaatimukset edellyttävät tullivalvonnalta automatisointia. Tullin työ on sekä turvallisuustyötä että harmaan talouden torjuntaa. Tulli saa talousarvioon lisäyksenä 1,5 miljoonaa euroa postilinjaston tullivalvonnan automatisointiin.

Roolini asioiden käsittelyssä:

- Valtiovarainvaliokunnan hallinto- ja turvallisuusjaoston jäsen ja Kokoomuksen neuvottelija jaostossa.
- Ympäristövaliokunnan jäsen ja Kokoomuksen valiokuntavastaava valiokunnassa

  luettu 5451 kertaa

Valtion talousarvio: Turvallisuus

kirj. Pälkäneeltä päin, 12.12.2017, 12:52 @ Pauli Kiuru

Mielessäni kummittelee se taannoinen valtion varmuusvarastojen pienentäminen. Sekin on osa sumalaisten ja Suomen turvallisuutta. Vuodet eivät ole veljeksiä keskenään ja kuten nyt osoittautui, viljsadon laatu oli heikohko eikä tuottokaan ollut sitä mitä se on yleensä ollut.

Mietin että oliko varmuusvarastojen puolittaminen sellainen säästötoimenpide joka voitaisiin peruuttaa? Nykyinen puolen vuoden (näin ole lukenut) varasto ei vättämättä riitä jos tulee parikin katovuotta peräkkäin. Ja jos muuallakin euroopassa on katovuodet.

  luettu 5387 kertaa

Valtion talousarvio: Turvallisuus

kirj. mvonkarne, 13.12.2017, 09:39 @ Pauli Kiuru

Voisiko edustaja selvittää poliiseihin liittyen, että kun määrä pidetään samana mutta siltikin poliisiorganisaatiossa tapahtuu muutoksia, niin mitä toimintoja poliisi lisää ja mitä vähentää. Onko väitteessä, että haalaripoliisit poistuvat kentältä ja siirtyvät siisteihin sisätöihin virka-aikana metsästämään sosiaalisessa mediassa "hyvän tavan vastaisesti" käyttäytyviä kansalaisia?

Lisäksi kiinnostaisi tietää talousarvionäkökulmasta katsottuna, että kumpi maksaa enemmän: Toimiva rajavalvonta vaiko terroristien(tms. rikollisten/sotarikollisten tai potentiaalisten sellaisten) etsiminen rajojen sisältä. Näen asian siten, että koska maailmassa on aina "pahiksia", jossain niiden konepistoolien on oltava, joko rajoilla tai sitten toreilla. Mielummin pitäisin automaattiaseet rajoilla. Mutta löytäisitkö vastauksen kysymykseeni joltain virkamieheltä. Ilmeisesti laittomien aineiden kauppaan liittyen, tullin* toiminnan tehostaminen nähdään edullisempana kuin se, että jalkauduttaisi etsimään diilereitä kentältä. Onko tässä analogia?

Myöskin, kiinnostavaa olisi tietää, että kuikan monessa käsittämättömässä väkivaltatapauksessa mielialalääkkeet liittyvät tapaukseen. Useasti raportoidaan alkoholin vaikutus, mutta mielialalääkkeet tulisi ottaa huomioon myös. Toki itse näen alkoholin myöskin mielialalääkkeenä ja huumeena ja muutoinkin päihteiden ja huumeiden ja lääkkeiden keinotekoisen jaottelun hölmönä. "Mikään ei ole myrkyllistä, kaikki on myrkyllistä. Annostus tekee myrkyn." -Hippokrates.

*Eikö tullin toiminta riko Maastrichtin sopimuksen kohtaa liittyen tavaroiden vapaaseen liikkuvuuteen? Esimerkiksi alkoholin nettimyynti?

  luettu 5334 kertaa
Keskustelun etusivulle
106511 viestiä 8462 viestiketjussa, 128 rekisteröitynyttä käyttäjää, 9 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 9 vierasta)
Ota yhteyttä!