www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Lineaarinen

LIsää joululahjja tulossa (Talous ja raha)

kirj. Pälkäneeltä päin, 23.12.2017, 14:32

Niinkuin tähänkinasti, joululahjoja on jaetti runsaasti. Toiset hyviä, toiset vähemmän hyviä.

Siksi ihan informatiivisenä asiana uudet sähkömittarit jotka tunnistavat kulutuksen energian määrän suhteen, sen kuormituksen-, vaiheiden käytön-, impedanssin- ja käyttöajan suhteen. Sekä vielä muutaman muun paramerin suhteen.

Tuloksena meillä tulee olemaan sähkämittarit jotka tunnistavat esim. sähköauton latauksen, ruuanlaiton ja rakennuksen lämmityksen. Ja sen mukaan hinnoittelevat eri sähkön eri arvoiseksi. Tietysti kulutuspikien mukaan, eli kuluttajien käytäytymismallin mukaan. Onhan selvä että sähköauton lataus pitää olla halvempaa koska se on hyvää sähköä, vaikka energia tuotettaisiin kivihiilivoimalassa tai kaasuvoimalassa. Ja rakennuksen lämittäminen, se on sitä pahaa sähköä, josta pitää rankaista kaikkia jotka kehtaavat sähköllä lämmittää rakennuksiaan. Ja ruuanlaitosta pitää osaltaan rankaista koska valmisrukiakin voisi ostaa.

Kun katsotaan kokonaisutta, eli sitä miten hehkulamput piti kieltää niiden lämpöätuotavat vaikutuksen vuoksi, pölynimureiden tehoa piti rajoittaa, ilmalämpöpumppuja ja maalämpökaivoja tuettiin sekä kaikki muu mikä tähän liittyy, niin ollaan hyvän lähellä pistettä jossa ihmiset muuttavat lähiöiden kaukolämpöverkoston piriin. Ja silloin ollaan päästy tavoitteeseen. Eikä minua enää ihmetytä kaupunkeihin rakennetut tyhjät kerrostalot.

Niin että kun joulusta pääsette yli ja harkitsette tulevaisuuden lämmitystä, suosittelen että pidätte tulipesät kunnossa ja hissun kissun keräätte varastoon lämpöenergiaksi muutettavaa materiaalia. Silloin tulevaisuuteen voi suhtautua jälleen hiukan rauhallisemmin mielin.

  luettu 5147 kertaa
Keskustelun etusivulle
106505 viestiä 8461 viestiketjussa, 128 rekisteröitynyttä käyttäjää, 9 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 9 vierasta)
Ota yhteyttä!