www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Lineaarinen

Aktiivimalli (Yleistä keskustelua)

kirj. Samofaari, 04.01.2018, 15:58

Nyt kun on kyseine malli nostattanu tunteita pintaan. Siittä on tehty jopa kansalaisalote sen kumoamisesta. Mitä mieltä ollaan siittä koskinverkossa. Onko liian monimutkainen ja vaikea toteuttaa

  luettu 571 kertaa

Aktiivimalli

kirj. Tavallinen Suomalainen 1, 04.01.2018, 20:09 @ Samofaari

Nyt kun on kyseine malli nostattanu tunteita pintaan. Siittä on tehty jopa kansalaisalote sen kumoamisesta. Mitä mieltä ollaan siittä koskinverkossa. Onko liian monimutkainen ja vaikea toteuttaa


Kyllä varmaan putoaa porukkaa yhä syvemmälle. Toimeentulo huononee monelta ja haetaan erotus toiselta luukulta.Eikö?

  luettu 479 kertaa

Aktiivimalli

kirj. Pälkäneeltä päin, 04.01.2018, 20:52 @ Samofaari

Itse näen tilanteen siten että kun meillä on näin suuri työttömyys, ovat kansanedustajamme ja virkamiehemme epäonistuneet tehtävissään. Ei pelkästään nyt vastuussa olevat vaan jo kohta 30 vuoden aikana, koska työttömyys on jatkuvasti kasvanut ja maa velkaantunut.

Se että kansa alkaa ärtymään vasta nyt, se ei vaikuta tilanteeseen. Me olemme itse äänestänet jo vuosia nämä puolueet ja ihmiset edustamaan meitä. Voimme siis äänestäjinä katsoa peiliin ja syyttää itseämme. Olemme saaneet sellaiset johtajat kuin olemme ansainneet. Ja he ovat puolestamme tehneet päätöksemme. Siispä, aktiivimallin pitää silloin olla paras vaihtoehto tässä tilanteessa. Muuhun johtopäätökseen en voi tulla.

  luettu 468 kertaa

Aktiivimalli

kirj. raaka, 06.01.2018, 16:01 @ Pälkäneeltä päin

Jotkut puolueet tarvitsevat työttömiä kannatuksensa
ylläpitämiseksi,häviäisivät ja kuihtuisivat ilman
työttömiä,sillä asiasta on noussut niin iso poru.
Aloittaisivat kansalaisatressin keruun että pääsisivät
matulain ja korvausten piiriin niin elintaso nousisi
eikä tarvitsisi lippuja ja lappuja täytellä ,elämä hymyilisi.

  luettu 396 kertaa

Aktiivimalli

kirj. Samofaari, 06.01.2018, 18:51 @ raaka

Hyvin sanoit. Ja tuo puolue on persut. Jotka imee kaikki älämölö sakin itseensä. Käyppä facessa tutustumassa persujen sivuille. Sielä persut kiihottaa työttömiä. Sielä pahimmat uhkaa jopa ampumisella. Sellasia järjenjättiläisiä on persuissa.

  luettu 386 kertaa

Aktiivimalli

kirj. raaka, 06.01.2018, 19:45 @ Samofaari

Arvasit väärin voit yrittää uudestaan.

  luettu 376 kertaa

Aktiivimalli

kirj. tuntematon, 04.01.2018, 21:37 @ Samofaari

Aktiivimalli on loivempi leikkaus, kuin korvauspäivien leikkaus. Aktiivimallissa jonkun moinen prosentti työttömistä saattaa onnistua elintasonsa parantamisessa. Parempi malli siis, kuin ei mitään mallia ja yritystä.

  luettu 458 kertaa

Aktiivimalli

kirj. mvonkarne, 05.01.2018, 08:24 @ Samofaari
Viestiä on muokannut mvonkarne, 05.01.2018, 08:34

Liian monimutkainen tuo on. Parempi olisi vain että saisi ihan itte vaikka 500 tienata perustukien päälle ilman että mitään sanktioita koskaan voisi tulla. Se aktivoisi paremmin. Siinä sitten kun ryyppäisit Tapioviinaa naapurin "kollegan" kanssa, joka olisikin tehnyt just (työ)keikan ja nyt naukkailisi Laprhoiaghia kivasta lasista, niin kyllä motivoisi kateellista työnhakuun.

Ylipäätään, työttömyyden konsepti on poliittinen valinta. Asiat voitaisi ratkaista jos haluttaisi. Ensin tätyisi tosin uskoa, ettei Miltonilainen talousperiaate toimi ollenkaan (enää, jos toimi silloinkaan). Mutta mitenkä vaan, EU-johdetusti asiat eivät korjaanu ikinä.

Renkejä ja karjakoita kyllä tarvittaisi maa- ja metsätiloilla ainakin... Joutaisi jokainen ilmaista ruokaa vinkuva ituhippi mennä hommiin(tosin, kuriin tottumattomilta se tuskin onnistuisi, että täytyisi jotain saada aikaankin määräaikoihin mennessä). Kun sais vaan maksaa farmarit käteisellä suoraan ja sillä selvä, niin ei tarttis turhia paperihommiakaan.

  luettu 449 kertaa

Aktiivimalli

kirj. Vonkale, 05.01.2018, 21:23 @ mvonkarne

Hiukan samoilla linjoilla olen edellisen kanssa. Malli on toki monimutkainen, mutta jotain olisi tehtävä jotta asiat lähtisi muuttumaan. Päiväraha ja siihen päälle sossusta kinutut Aamulehdet ja puhelinlaskut työn hakuun jne. on vain liikaa. Jos saat kaiken mihin olet tyytyväinen tekemättä mitään on järjestelmässä vikaa. Joko tuet ovat liian korkeita tai vastaavasti palkat ja yleinen hintataso aivan liian matalia. Allekirjoittaneelle sopii kyllä reilut palkkojen korotukset ja sitä kautta hintojen korotukset sillä ehdolla, että tekemättä mitään saa edelleen sen saman kuin nytkin. Ei siis suhteessa vaan euroissa. Näistä voi valita. Jokainen voi miettiä mitkä ovat realiteetit kun huomioidaan kilpailukyky.

Sinänsä hallituksen esityksessä on järkeä. Tuolla mallilla vaikka moinimutkainen onkin niin pyritään kuitenkin oikeasti aktivoimaan ihmisiä. Kyllä siinä äkkiä tulee se hyvänolontunne kun tosiaan omalla työllään saa sieltä Alkosta sen hiukan paremman lekkerin Tapsan sijaan.

Tarttis tehrä jotain!

  luettu 431 kertaa

Aktiivimalli

kirj. Timpuri, 07.01.2018, 13:29 @ Vonkale

Yksi parhaita hallituksen esityksiä!!

  luettu 353 kertaa

Aktiivimalli

kirj. raaka, 07.01.2018, 21:46 @ Timpuri

Olen samaa mieltä ,on aika saada perheen kolmanenpolven
työttömät aktivoitua tekemään edes jotain elämisensä
eteen.

  luettu 344 kertaa
Keskustelun etusivulle
105007 viestiä 8359 viestiketjussa, 124 rekisteröitynyttä käyttäjää, 8 verkossa (1 rekisteröitynyttä, 7 vierasta)
Ota yhteyttä!