www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Lineaarinen

Koe terveystietojeni käsittelystä (Yleistä keskustelua)

kirj. Pauli Kiuru, 08.01.2018, 07:56

KOE TERVEYSTIETOJENI KÄSITTELYSTÄ

Olen antanut "Omakanta" -palvelussa suostumuksen terveys-, tutkimus- ja hoitotietojeni luovuttamiseen. Hieno sovellus, joka parantaa terveydenhuollon tiedonkulkua ja turvallisuutta. (www.kanta.fi)

Lain mukaan tietoja saa käyttää vain hoitava terveydenhuollon työntekijä siinä laajuudessa kuin hoito edellyttää. Uteliaisuutta ja kurkkimista ei luonnollisesti asiattomille sallita.

Kansalaisella on oikeus tarkistaa itseään koskevat tiedot, jotka tallentuvat kirjautumisesta "Omakanta" -palveluun. Lokitiedoista selviää, kuka ja koska tietoja on tarkastellut.

Tarkastuspyyntö osoitetaan kirjallisesti allekirjoitettuna Kelalle. Asiaa määrittelevät lait ovat henkilötietolaki ja laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä.

Pyydän selvityksen myöhemmin tänä vuonna ja kerron tuloksista ne saatuani. Mitään syytä epäilyille ei ole, mutta haluan kuitenkin koeponnistaa järjestelmän.

Pieni paljastus ja lainaus loppuun järjestelmästä: "Mies. Perusterve. Elämäntavat terveelliset, liikkuu runsaasti ja pääosin syö terveellisesti."

HS:n artikkeli:
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005516158.html

  luettu 1632 kertaa

Koe terveystietojeni käsittelystä

kirj. mvonkarne, 08.01.2018, 18:20 @ Pauli Kiuru

Varo vaan ettei tietovuotoa satu. Saattaa terveet munuaiset kiinnostaa sairaita öljysheikkejä, jos vain veriryhmät täsmää. Myös parhaalle pankkiirille on kuulemma tehty seitsemän sydämmensiirtoa(kas ku jännästi on just sopivasti löytynyt "luovuttaja") eli tiedä vaikka urheilijan hyvin kohtelemalle pumpullekin heräisi kiinnostusta globaalissa maailmassa... No mikäs siinä; onhan se kunnia-asia päästä varaosiksi moisille "supersankareille".

  luettu 1481 kertaa

Koe terveystietojeni käsittelystä

kirj. Pälkäneeltä päin, 08.01.2018, 23:39 @ Pauli Kiuru

Itse olen rajannut terveystietoni lähinnä sen vuoksi että lääkäreillä tuntuu olevan kumma vimma löytää aina jotain vikaa johon pitää kirjoittaa pillereitä.

Kun viimeksi kävin työteverystarkastuksessa niin ensimmäinen suuri ihmetys oli se kun sanoin etten syö mitään pillereitä. Sitä kummasteltiin ja siitä paikasta lähetettiin veri- ja virtsakokeisiin. Ja kun sielä arvot olivat kuin parikymppisellä urheilijalla niin siitä vasta ihmetystä piisasi. No mutta, kolestrooliin päästään aina tarttumaan sekä verenpaineeseen. Molemmat nousevat iän myötä, mutta kun niitä rukataan tasaisesti alaspäin, niin raja-arvot ylittyvät. No joo, ylityvät ne Turun seudun vedessäkin dalaponin osalta viisinkertaisesti, muttei se ole aiheuttanut mitään toimenpiteitä.

No kun kaikki muu oli "kunnossa" niin sitten kotiin postitetussa kertomuksessa lukee "potilas tuli vastaanotolle päänsäryn vuoksi". Miten niin tulin vastaanotolle? Se oli vuosittainen työterveystarkastus.

Ja sitten jos ei alistu kaiken maailman kokeille niin aina ollaan ottamassa ajo-oikeutta pois. Ja kovasti koitetaan painostaa siihen että raskaan kasluston kortista pitäisi luopua. Ja kun kyselen että "Paljnkos siitä hyvitetään kun se aikoinaan maksoi paljon enemmän kun auton ajokortti", niin sanotaan että ei siitä hyvitetä. Mutta... Eihän siitä voi luopua vapaaehtoisesti. Sehän on yksi ammatti. Ja kuka sitä tietää vaikka tulevaisuudessa ulkomaalaiset palkkaisivat hyvinkin paljon kuskeja kuljettamaan mineraaleja kaivoksiltamme rajoille.

Poikkeuksetta jokainen potilaskertomus kohdallani on sisältänyt poikkeuksellisen paljon perustavaa laatua olevia virheitä. Jos niitä lukee niin saa asioista aivan väärän kuvan. Mutta niitä tietoja ei kuulemma voi oikaista, kun en on kerran järjestelmään kirjattu. Siinä olisi enemmän sarkaa muutokselle. Muuttaa tietojärjestelmät niin että väärin kirjatut asiat voidaan korjata.

  luettu 1505 kertaa

Virheiden korjaaminen

kirj. Pauli Kiuru, 09.01.2018, 06:42 @ Pälkäneeltä päin

Ehkä tästä on apua tietojen korjaamiseen.

Anna suostumukseksi potilastietojesi käyttöön => voit nyt vaatia tiedon korjaamista => voit perua suostumuksen, milloin tahansa Omakannassa tai terveydenhuollossa.

Henkilötietolaki 29 §

Tiedon korjaaminen

Rekisterinpitäjän on ilman aiheetonta viivytystä oma-aloitteisesti tai rekisteröidyn vaatimuksesta oikaistava, poistettava tai täydennettävä rekisterissä oleva, käsittelyn tarkoituksen kannalta virheellinen, tarpeeton, puutteellinen tai vanhentunut henkilötieto. Rekisterinpitäjän on myös estettävä tällaisen tiedon leviäminen, jos tieto voi vaarantaa rekisteröidyn yksityisyyden suojaa tai hänen oikeuksiaan.

Jollei rekisterinpitäjä hyväksy rekisteröidyn vaatimusta tiedon korjaamisesta, hänen on annettava asiasta kirjallinen todistus. Todistuksessa on mainittava myös ne syyt, joiden vuoksi vaatimusta ei ole hyväksytty. Rekisteröity voi saattaa asian tietosuojavaltuutetun käsiteltäväksi.

www.kanta.fi => Potilaan oikeudet Potilastiedon arkistossa:

Potilaalla on lakien (henkilötietolaki ja laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä) mukaan oikeus:

- tarkistaa tiedot, jotka hänestä on tallennettu Potilastiedon arkistoon ja Tiedonhallintapalveluun

- saada tietää, kuka on käyttänyt ja kenelle on luovutettu hänen Potilastiedon arkistoon ja Tiedonhallintapalveluun tallennettuja tietojaan

- vaatia virheellisen tiedon korjaamista

  luettu 1495 kertaa

Virheiden korjaaminen

kirj. Pälkäneeltä päin, 09.01.2018, 08:56 @ Pauli Kiuru

Kiitos. Aina oppii uutta.

  luettu 1488 kertaa

Virheiden korjaaminen

kirj. raaka, 09.01.2018, 19:26 @ Pauli Kiuru

Tämähän helpottaa huomattavasti näin kun vanhenee
ja tapaa vanhoja kaverita ei tarvitse itse sylvitellä
vaivojaan ja sairauksiaan pyytä katsomaan netistä
jää aikaa tarinoida muista asiosta.

  luettu 1408 kertaa
Keskustelun etusivulle
106511 viestiä 8462 viestiketjussa, 128 rekisteröitynyttä käyttäjää, 7 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 7 vierasta)
Ota yhteyttä!