www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Lineaarinen

Sisällöntuotanto- ja sananvapaus EU:ssa (Yleistä keskustelua)

kirj. Pälkäneeltä päin, 09.01.2018, 19:11

Lueskelin mielenkiinnolla mitä EU:ssa päätetään. Nyt on valmisteilla laki jonka tarkoituksena on poistaa "laiton materiaali" internetistä kahdessa tunnissa, 120 minuutissa. Mielenkiinnolla koitin etsiä mikä olisi "laitonta materiaalia". No, sitä ei vielä määritelty mutta kerrottiin miten Twitter ja muut sosialiset mediat ovat jo nyt 50 miljoonan euron sako uhan alla kun eivät ole poistaneet laitonta materiaalia (joka tässä tapauksessa on abstaktisti määriteltyä vihapuhetta) internetistään.

Se että palvelun tarjoajat asetetaan kyseiseen asemaan vaikeuttaa heidän työtään. Onkin mielenkiintoista kuinka moni paikallinen palveluntarjoaja myy yrityksensä isommalle monikansalliselle pelurille. Jolloin maapallolla on kohta kolmesta viiteen palveluntarjoajaa, joiden palveluita kaikki joutuvat käyttämään.

Tai, mikä voidaan luokitella "laittomaksi materiaaliksi". Artikkelissa mainitaan että mahdolisesti julkivuotaneiden EU-asiakirjojen arvostelu saattaa hyvinkin olla yksi esimerkki. Mutta aivan ilmeistä on että vuotaneet asiakirjat ovat sellaisia.

Kun ottaa hatun päästä ja miettii hetken, niin miksi EU:n pitää salailla asioita ja tulevia päätöksiä? Miksi ilmaisun- ja sananvaputta rajoitetaan kaikissa EU-maissa? Kuten joskus aiemmin totesin, jos lapsi kiukuttelee eikä sille ole perusteita, niin antaa sen kiukutella. Se loppuu pian kun se huomaa ettei saa haluamaansa huomiota. Mutta nyt ollaan liikkeellä menttaliteetilla että jotain salattavaa todellakin on. Ja on suuria asioita jotka halutaan pimittää kansalata. Miksi?

Lienee jälleen aika lukea kirja "Vuonna 1984".

https://euobserver.com/justice/140482

...vosiko tämä muuten olla sitä "laitonta materialia"?? Saattaa ihmisille tiedoksi se että komissio ei halua että ihmiset tietävät.

  luettu 1475 kertaa

Sisällöntuotanto- ja sananvapaus EU:ssa

kirj. raaka, 09.01.2018, 19:22 @ Pälkäneeltä päin

KOhta alkaavat asiat olemaan kuin Venäjällä
mitähän seuraavaksi?

  luettu 1380 kertaa

Sisällöntuotanto- ja sananvapaus EU:ssa

kirj. mvonkarne, 10.01.2018, 12:14 @ Pälkäneeltä päin

Onko kertojan syytä, jos totuus sattuu?
Millainen hallitsija mestauttaa sanansaattajan, joka tuo huonoja uutisia?

Millaistahan olisi elää valheen päälle rakennettua elämää? Saisi kaiket päivät pelätä, että "koskahan ne saa tietää". Mahtaisikohan sitä lopultakin uskoa omaan valheeseensa ja vajota usvaiseen uneen, jossa todellisuus olisi iäti hämärtynyt. Sieltä sitten "valheellista vihapuhetta" suoltavia voisi tuomita. Mätänisi sitten palautteen puutteessa omassa sisäisessä hämärässä, kuten Dorian Grayn muotokuva omassa piilossaan, itse jatkuvasti julkisesti pröystäillen. Naru tulee vetäjän käteen lopulta, vaan tiedäpä häntä, päätyisikö itse narun päähän sitten lopulta. Vaiko guillotiiniin? On sitä Euroopassa ennenkin osattu vaatia oikeutta sitten lopulta.

Veikkaan, että jos TV:t ja intternet sammuisivat kahdeksi viikoksi, sirkushuvit loppuisivat, suuret massat heräisivät sumutuksesta ja lopputulos olisi varsin "jännittävää". Tätä melkein voisi toivoakin...

  luettu 1359 kertaa

Miljardilla supertietokone EU:lle

kirj. Pälkäneeltä päin, 11.01.2018, 12:38 @ Pälkäneeltä päin

No niin. En tiedä liittyykö tämä edelliseen mutta saattaa jollain tavalla liittyäkin. EU kun on päättänyt hankkia itselleen maailman kolmaneksi tehokkaimman supertietokoneen ja sen kauppahinta tällä hetkellä on noin miljardi euroa:

https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2018/01/11/eu-will-super-computer-fuer-eine-milliarde-euro-kaufen/

Ja kun aikaa kuluu niin hintakin nousee kuin rakennusurakoissa.

Mutta miksi tietoturvan parantamiseen tarvitaan supertietokone? Eikö se riitä että on kahdet tietokoneet pöydillä? Ne joilla surffataan netissä ja ne jotka on kiinni sisäisessä verkossa? Ja kun eri toimipisteiden väliset kuidut on hitsattu päästä-päähän (olisi pitänyt olla jo) niin siitä ei tietoturva paljoa parane. Ja säästyy hirvittävä kasa veronmaksajien rahaa. Arvatkaas paljonko tullainen teitokone syö energiaa sähkön ja jäähdytyksen muodossa?

Jos joku ajattelee etteivät tuollaiset päästä-päähän hitsatut kuidut ole mahdollisia niin voin kertoa että ovat. Esim. erään kristillisen seurakunnan koko maailmanlaajuinen sisäverkko on tehty niin. Ja hyvin toimii.

  luettu 1338 kertaa
Keskustelun etusivulle
106511 viestiä 8462 viestiketjussa, 128 rekisteröitynyttä käyttäjää, 7 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 7 vierasta)
Ota yhteyttä!