www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Lineaarinen

Naapurissa on paljon mätää (Märinät)

kirj. Naapuri, 16.07.2018, 22:52

Voisiko joku ystävällisesti kertoa mihin voisi valittaa naapurin toimimattomasta kompostista?
Naapurille on ihan turha valitusta osoittaa on nimittäin sen verran ylimielinen. Ihmettelen vain eikö oma nenä haista, vai liekö tottunut moiseen hajuun?
On meinaan näillä keleillä sellainen löyhkä että tulee mieleen mätänevät eläinraadot.

  luettu 4039 kertaa

Naapurissa on paljon mätää

kirj. Naapurisi, 17.07.2018, 01:36 @ Naapuri

Koittaisin ehkä ensimmäisenä koskinverkkoa

  luettu 3930 kertaa

Naapurissa on paljon mätää

kirj. Pauli Kiuru, 17.07.2018, 17:16 @ Naapuri

Täältä löytyy apua:
http://www.valkeakoski.fi/portal/suomi/asuminen_ja_ymparisto/ymparistonsuojelu/

Kunnan tulee alueellaan valvoa ja edistää ympäristönsuojelua siten, että luontoa ja muuta ympäristöä suojelemalla, hoitamalla ja kehittämällä turvataan kunnan asukkaille terveellinen, viihtyisä ja virikkeitä antava sekä luonnontaloudellisesti kestävä elinympäristö (laki kuntien ympäristönsuojeluhallinnosta 1986/64).

Ympäristönsuojelun tehtäviä ovat mm. vesiensuojelu, luonnonsuojelu, jätevalvonta, meluntorjunta, haja-asutuksen jätevesiasiat sekä maa-ainesten oton valvonta.

Valkeakosken kaupungin rakennus- ja ympäristölautakunta toimii Etelä-Pirkanmaan kuntien (Akaa, Urjala ja Valkeakoski) yhteisenä ympäristönsuojeluviranomaisena, joka päättää mm. ympäristöluvista. Rakennus- ja ympäristölautakunta on delegoinut osan päätäntävallastaan ympäristönsuojelun viranhaltijoille.

Ympäristönsuojeluviranomaisen valvontasuunnitelma 2017-2020.doc
Ympäristönsuojelun ilmoituslomakkeet löytyvät sähköisen asioinnin sivuilta.

Valkeakosken kaupungin ympäristönsuojelumääräykset

Ympäristönsuojelun henkilökunta:

Ympäristöpäällikkö Sanna Ristonen Lehtokielo
Ympäristötarkastaja Salla Syrjänen
Ympäristötarkastaja Heini Tanskanen
Toimistovirkailija Päivi Mäkelä

Ympäristönsuojelun yhteinen sähköpostiosoite:
ymparistonsuojelu @ valkeakoski.fi

Käyntiosoite:
Sääksmäentie 2, B-osa katutaso.

Ympäristötarkastajan asiakastunti ilman ajanvarausta ma-pe 11-12. Muina aikoina ajanvarauksella. Toimisto avoinna ma-pe 9-12 sekä 13-15.


Toimipisteen osoite- ym. yhteystiedot

Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ympäristöasioiden asiakaspalvelu neuvoo vesilain valvontaan ja vesihuoltoon liittyvissä ELY-keskuksen tehtävissä sekä vastaa yleisiin ympäristöä koskeviin kysymyksiin.

  luettu 3936 kertaa

Naapurissa on paljon mätää

kirj. Naapuri, 17.07.2018, 17:32 @ Pauli Kiuru

Kiitos asiallisesta vastauksesta.

  luettu 3866 kertaa

Naapurissa on paljon mätää

kirj. Missä tasa-arvo?, 23.08.2018, 07:55 @ Pauli Kiuru

Eipä näytä täyttyvän sukupuolinen tasa-arvo ollenkaan tässä ympäristö asioiden
henkilökunnassa!
EI YHTÄÄN MIESTÄ! MIKSEI?

  luettu 3061 kertaa

Naapurissa on paljon mätää

kirj. Toinen naapuri, 18.07.2018, 11:05 @ Naapuri

Voisiko joku ystävällisesti kertoa mihin voisi valittaa naapurin toimimattomasta kompostista?
Naapurille on ihan turha valitusta osoittaa on nimittäin sen verran ylimielinen. Ihmettelen vain eikö oma nenä haista, vai liekö tottunut moiseen hajuun?
On meinaan näillä keleillä sellainen löyhkä että tulee mieleen mätänevät eläinraadot.

Naapuri otti esille asian, joka on erityisen ajankohtainen näin lämpimänä kesänä.
Koskissa on asialliset määräykset jätehuollossa. Sitten on ihmisiä, jotka eivät välitä toisten terveydestä. Eräs henkilö on keskuslämmityskattilassaan polttanut kaiken, minkä palamaan saa. Tavallinen tyhjennysväli on joka toinen viikko. Tämä henkilö on sopinut tyhjennysväliksi joka toinen kuukausi. Tavallisesti tulee 24 tyhjennystä vuodessa. Tällä henkilöllä tulee 6 tyhjennystä. Eli hän lykkää 18 tyhjennyksen verran jätteitä uunin kautta myrkkykaasuksi toisten alueen asukkaiden silmille. Millä oikeudella Kiertokapula myöntää omakotiasukkaalle jätteenpolttoluvan? Sain monta viikkoa kestävän silmätulehduksen, jonka syyksi epäilen näitä myrkkykaasuja. Ylen netissä luetellaan paljon sairauksia, joita ilman epäpuhtaudet aiheuttavat. Muovien lisäaineista tulee palaessa vaarallisia myrkkyjä. Vielä kerran kysymys: Miten voi olla mahdollista, että jätteenpolttoluvan myöntää Kiertokaulan konttoristi?

  luettu 3830 kertaa

Naapurissa on paljon mätää

kirj. Naapurisi, 18.07.2018, 11:59 @ Toinen naapuri

Kun ei ensimmäinen vinkki näemmä mennyt perille niin avataan sitä hiukan. Itkeminen Koskinverkossa ei auta vaan on oltava yhteydessä naapuriin ja jos siitä ei ole apua niin Pauli antoi hyvän vinkin mistä kysellä. Aivan turhaa syyttää KKK:ta eli kiertokapulan keskusneitiä tai verkon käyttäjiä jos naapurin käytös ei mielytä tai se on jopa haitallisen rikollista.

Pitäkää nyt kuitenkin myös järki päässä naapurin tekemisiin puuttumisessa. Ymmärrän jos toiminnasta on selkeää haittaa pitää se sanoa. Toisella laidalla on kuitenkin myös niitä joille mikään ei kelpaa vaan kaikki halutaan kieltää. Esimerkkeinä autonpesu, kaljanjuonti tai musiikin kuuntelu kuuden jälkeen illalla.

Asiallisesesti kun ottaa asian puheeksi niin siitä se lähtee purkeentumaan. Roskienpolton käryjäkin voi jo pienentää sillä vinkillä, että poltetaan kunnon vedolla hyvin palavan materiaalin seassa tai voit tarjota naapurille jonka komposti haisee hiukan kuiviketta sinne pönttöön.

  luettu 3826 kertaa

Naapurissa on paljon mätää

kirj. Naapuri, 18.07.2018, 12:48 @ Naapurisi

Kirjoitin mielestäni avauksessa asiallisen kysymyksen?

Oliko sinun vastauksesi siihen asiallinen?
Minun mielestäni ei ollut.

Pauli Kiuru sen sijaan antoi asiallisen vastauksen vastuuhenkilöt mainiten. Vielä kerran kiitos siitä.

P.S. Asia etenee...

  luettu 3814 kertaa

Naapurissa on paljon mätää

kirj. Naapurisi, 18.07.2018, 12:55 @ Naapuri

Hyvä kun olet löytänyt asiaan ratkaisun. Kaikesta päätellen se on nettiin kirjoitteleminen. Hienoa että löysit mielenrauhan.

  luettu 3824 kertaa

Naapurissa on paljon mätää

kirj. Toinen naapuri, 05.08.2018, 09:54 @ Naapuri

Toivottavasti Naapurin asia etenee. Omalla kohdallani ei ole käynyt niin hyvin. Sotahan siitä tuli. Haistateltiin erilaisilla eritteillä. Kirjoitin aikaisemmin muovien lisäaineiden myrkyllisyydestä ja ilman epäpuhtauksista. Ongelma ovat vanhat kivihiilikattilat. Niissä saa nykyisin polttaa puuta. Kattilat on suunniteltu niin, että niissä palaminen tapahtuu hitaasti. Puu palaa niissä epäpuhtaasti, synnyttäen myrkyllisiä karsigogeenejä. alueellani on allergioita astmasta alkaen. Tällaiset kattilat haisevat satojen metrien päähän. Muistamme Lontoon sumun. Se oli sata vuotta sitten. Nyt Lontoo on puhdas. Suomessa saa tehdä mitä vaan. Kaupungin edustajat valittavat, kun Koskilla on haiseva maine. Se maine ei tällä touhulla parane. Tänne muuttamista harkitseville sanon, että harkitsevat toisenkin kerran. Puulämmitteiset kiukaat ovat eri asia. Nykyaikaiset kiukaat ovat niin herkkävetoisia, että puita lisätessä saa varoa, ettei rukkanen mene mukana.

Jostain syystä kaupunki vaikeuttaa aurinkosähkön lisäämistä. Hanke vaatii rajanaapurien hyväksymisen. Minkä tautisen takia? Toisaalta, mielläni minä paperiin nimeni laitoin.

  luettu 3430 kertaa
Keskustelun etusivulle
108376 viestiä 8578 viestiketjussa, 132 rekisteröitynyttä käyttäjää, 15 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 15 vierasta)
Ota yhteyttä!